18 / 05 / 2024

Dönüşüm İşlemleri Gerçekleştirilen Dershaneler yönetmeliği

Dönüşüm İşlemleri Gerçekleştirilen Dershaneler yönetmeliği

Özel okul olan dershanelere destek yönetmeliği ile özel okula dönüşüm taahhüdünde bulunan dershanelere arsa ve bina desteği verilecek..

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Murat Kurum: 1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik" dedi.

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Rize Hemşin'de TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Hemşin ilçesinde mahkeme kararına rağmen TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: Dereli'de örnek dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki selden etkilenen Dereli ilçesinde yapılacak yapılara ilişkin, "Tüm bu inşa çalışmalarını bir yıl içerisinde tamamlayıp tüm Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz" dedi...

Murat Kurum: Kentsel dönüşümde önceliğimiz İstanbul!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar 1 milyon 410 bin birimde dönüşüm faaliyeti gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “300 bini İstanbul’da olmak üzere 1.5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız” diye konuştu.

Kanarya Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm eylemi!

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinin Kanarya Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm eylemi gerçekleştirdi.

Deprem dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tarihi kent meydanlarını tekrar gün yüzüne çıkaracak projeleri ve adımları atıyoruz. Deprem ile ilgili dönüşümümüzü hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Ankara Demirlibahçe Mahallesi'ne kentsel dönüşüm talebi!

Ankara Demirlibahçe Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm talep ediyor. Mahalleli, kentsel dönüşümlerini bireyler gerçekleştiremiyor çünkü sadece 4 kata kadar izin var...

Kanal İstanbul Marmara Denizi'nin sonu olur!

İBB, Haliç Tersanesi’nin 564’ncü kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen Deniz Çalıştayı'nda konuşan Prof. Cemal Saydam, “Kanal İstanbul devreye girdiği takdirde Marmara Denizi ölecek” dedi.

580 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızca 580 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşımıza 10,5 milyar lira kira desteği verdik, vermeye devam ediyoruz. Biz bunları yaptık, biz boş, kuru laflar etmiyoruz, icraat yapıyoruz" dedi.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Türkiye’de ilk kez inşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu gerçekleşti. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler ve sektör temsilcileri sempozyumda bir araya geldi. 

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleştirildi. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ İzmir’de 10 Mayıs Perşembe günü yapıldı.

Dönüşüm İşlemleri Gerçekleştirilen Dershaneler yönetmeliği Haberi

Dönüşüm İşlemleri Gerçekleştirilen Dershaneler yönetmeliği

5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu Kapsamında Dönüşüm İşlemleri Gerçekleştirilen Dershaneler Lehine İrtifak Hakkı Tesis Edilmesi Veya Kiralama Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Yeni yönetmelik ile özel okula dönüşüm taahhüdünde bulunan dershanelere arsa ve bina desteği verilecek. 


YÖNETMELİK


5580 SAYILI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI KANUNU KAPSAMINDA

DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLEN DERSHANELER

LEHİNE İRTİFAK HAKKI TESİS EDİLMESİ VEYA KİRALAMA

YAPILMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ KISIM

Genel Esaslar

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun geçici 16 ncı maddesi hükmüne göre, 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında bulunan ve aynı Kanunun geçici 5 inci maddesi uyarınca...