27 / 09 / 2024

Üsküdar Kirazlıtepe'deki kentsel dönüşüm projesinde 1. etap teslimleri gerçekleştirildi!

Üsküdar Kirazlıtepe'deki kentsel dönüşüm projesinde 1. etap teslimleri gerçekleştirildi!

İstanbul’da Üsküdar Çamlıca Camii ve çevresi ile Kirazlıtepe ve Mehmet Akif mahallelerinde başlatılan 7 bin 84 konutluk kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1. etap teslimlerinin gerçekleştirildiği açıklandı.




Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Üsküdar Kirazlıtepe'deki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da Üsküdar Çamlıca Camii ve çevresi ile Kirazlıtepe ve Mehmet Akif mahallelerinde hayata geçirilen toplamda 7 bin 84 konutluk kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1. etap konutların teslim edildiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, ilk etapta 551 hak sahibinin yeni konut ve iş yerlerine taşındığı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum daİstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Kirazlıtepe Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arafından yürütülen kentsel dönüşüme ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakan Murat Kurum açıklamasında “Üsküdar Kirazlıtepe projesi İstanbul'da yapmak istediğimiz kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden biri oldu. Yurttaşlarımıza yaraşır, kentin dokusuna uygun, modern, kullanışlı yapılar inşa ettik. Semt sakinlerinin deprem kaygısını ortadan kaldırdık. Devletimize olan güveni de boşa çıkarmadık." dedi.

Üsküdar Kirazlıtepe deki kentsel dönüşüm projesinde 1. etap teslimleri gerçekleştirildi!

"DEVLETİMİZE GÜVENSİNLER"

Kirazlıtepe kentsel dönüşüm projesinde yeni evi teslim edilen hak sahiplerinden Sevgi Budak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada herkesin kentsel dönüşümden yararlanması gerektiğini dile getirerek, "Kentsel dönüşüme karşı çıkanlar gelip Üsküdar Kirazlıtepe'yi görsünler. Konutların eski halini de şimdiki hallerini de görsünler. Tereddüt etmesinler, konutlarını kentsel dönüşüme versinler. Konutları sağlam olsun. Rahat rahat otursunlar. Devletimize güvensinler, konutları yapılsın." dedi.

Açıklamasında ayrıca konutların inşası sırasında kendilerinin de inşaatı gördüğünü de söyleyen Budak, şunları dile getirdi: "Deprem korkum artık yok, konutumda rahat uyuyorum. Devlet bizim güvenimizi boşa çıkartmadı. Rahat edeceğiz diye umuyorduk fakat bu kadarını da beklemiyorduk. Burası sadece bir konut değil, bir yaşam alanı. İhtiyacınız olan her şeyi burada bulabilirsiniz. Ayrıca alıştığımız muhit, alıştığımız ve eskiden beri var olan kırk senelik komşularımız var burada."

“ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE'NİN SİLÜETİ DEĞİŞTİ"

Mülk sahiplerinden Kübra Atmaca da yaptığı açıklamada kentsel dönüşümle otopark sıkıntısına son verildiğine değinerek, "Burada herkesin dairesinin bir otopark yeri var. Rahatlıkla araçlarınızı park edebiliyoruz ki İstanbul gibi yerde normalde bu çok büyük bir sorundur." dedi.

Açıklamasında evlerinin yaz aylarında serin, kışın da sıcak olduğunu dile getiren Atmaca, yapılan izolasyon sayesinde ısı değişimi yaşamadıklarını söyledi.

Atmaca şu açıklamaları yaptı: "Burada bir düzenleme var, artık konutlar öyle dip dibe değil. Balkonumuza çıktığımız zaman rahat bir nefes alabiliyoruz. Mahallemizde oyun parkı sayısı da arttı. Kentsel dönüşümle birlikte Kirazlıtepe'nin silüeti de değişti. Yani yepyeni bir ortam oldu artık. Herkes hiç tereddüt etmeden konutlarını kentsel dönüşüme vermeli. Kentsel dönüşüme devletin el atmış olması, bizdeki güven sorununu giderdi, tereddütsüz güvendik."

 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Hangi masraf ev sahibine, hangisi kiracıya ait?

Konut satışları 62 şehirde arttı!

Uzmanı açıkladı: Hisseli tapular kazanç mı, kayıp mı? 


Geri Dön