05 / 05 / 2024

dönüşüm kira yardımı

dönüşüm kira yardımı

2016 yılında verilecek kira yardımı ücret listesine göre İstanbul, İzmir ve Ankara'da kira yardımı bedeli 795,00 TL oldu. Peki, diğer şehirlerde kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

2023 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay veriliyor?

Kentsel dönüşüm kira yardımı gündemde yer alan konulardan biri. Kira yardımından faydalanacak olan vatandaşlar bu konuya dair yoğun bir araştırma yapmaktadır. İşte detaylar!

Kentsel dönüşümde kira yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Evi kentsel dönüşüme giren milyonlarca vatandaşa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm için kira yardımı yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm yardımı için başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Dünya gazetesi yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ile beraber yapılan kira yardımının hususlarını kaleme aldı. İşte Doğrusöz'ün o yazısı...

Kentsel dönüşümde kira yardımı 3 yıldan 4 yıla çıkarıldı!

Deprem tehlikesinin göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizen inşaat mühendisi Yahya Üregen, riskli binaların geç kalınmadan kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gerektiğinden bahsetti.

2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kentsel dönüşümde kira yardımı veriliyor. Buna göre, 2020'de kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilecek?

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

İstanbul'da geçen hafta meydana gelen 5.8'lik deprem sonrasında vatandaşlar hem evlerini hasarlı olup olmadığını kontrol ettiriyor hem de riskli binaların kentsel dönüşümle yenilenmesini istiyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları neler?

Kentsel dönüşümde kira yardımı ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılan vatandaşlara kira yardımları veriliyor. Bakanlık illere göre değişen ücretlerde kira yardımı yapıyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımıyla ilgili tüm merak edilenler!

31 Aralık 2012 tarihinde çıkarılan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, riskli yapı olarak tespit edilen yapılardan tahliye edilen hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımıyla ilgili tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları!

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri Devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir? 

5 soruda kentsel dönüşüm kira yardımı!

Binaları kentsel dönüşümle yenilenecek vatandaşlara talep edilmesi halinde kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır, kimler yararlanabilir? İşte tüm detaylar...

Hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018 yılında ödenen kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa göre belirlenmişti.Peki, hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Kentsel dönüşümde kira yardımı endişesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm için verilen kira yardımları yıl sonunda sona eriyor. TBMM gündemine taşınan konu kapsamında 10 bin kişinin mağdur olacağı iddia edildi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı almanın 3 koşulu!

Kentsel dönüşümde riskli evini yıktıran hak sahipleri, kira yardımından yararlanabiliyor. Ancak, kira yardımında bazı koşullar aranıyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı almanın 3 koşulu..

dönüşüm kira yardımı Haberi

dönüşüm kira yardımı

Kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli binası yıkılan hak sahipleri kira yardımından yararlanabiliyor. Bunun için öncelikle kira yardımı başvurusunda bulunmuş olmak gerekiyor.


Kira yardımı vatandaşlara talepleri doğrultusunda 18 aya kadar yapılıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı, Bakanlık tarafından geri ödemesiz bir şekilde yapılıyor. 


2016 yılında verilecek kira yardımı ücret listesine göre İstanbul, İzmir  ve Ankara'da kira yardımı bedeli 795,00 TL oldu. Peki, diğer şehirlerde kentsel dönüşüm kiraları ne kadar?


Kentsel dönüşüm kira yardımı 2016


İL ADI

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis.


Malik (Aylık): 495,00 TL

Kiracı (Defaten) : 990,00 TL

Sınırlı Ayni Hak Sahibi (Defaten) :2.475,00TL


İL ADI

Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde,...