15 / 05 / 2024

dönüşüm TOKİ

dönüşüm TOKİ

Kentsel dönüşüm projelerini hak sahiplerine sıkıntı yaşatmadan gerçekleştiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), şimdi de kiracıların da mağdur olmamasını sağlayacak projeleri de uygulamaya koydu...

Erdoğan Tok: Kentsel dönüşümün önünü açtık!

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallelerine yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını söyledi. 

Adana Mithatpaşa'nın dönüşümü için imar düzenleniyor!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Murat Cevheribucak, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Cevheribucak, kentsel dönüşüm, TOKİ ve imar planlarından bahsetti.

TOKİ Denizevler Dönüşüm Konutları'nın ihalesi 14 Mart’ta!

Kocaeli Gölcük Bayanlar Meclisi şubat ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Denizevler Kentsel Dönüşüm TOKİ konutlarının yapım ihalesi 14 Mart’ta yapılacağı söyledi.

Erdoğan Tok, İlkadım'da yerinde dönüşüm müjdesi verdi!

7 Haziran seçimi için saha çalışmalarına devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerine “yerinde dönüşüm” müjdesini vererek, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız” dedi.

İlkadım'da dönüşüm TOKİ ile değil, müteahhitlerle olacak!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastanebaşı Camisi'nde kılınan sabah namazı sonrası esnaf ve mahalle sakinleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Hastane Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü TOKİ ile değil, Samsunlu müteahhitlerle gerçekleştireceklerini söy

Samsun İlkadım kentsel dönüşüm başlıyor!

Hastane Mahallesindeki kentsel dönüşümü TOKİ ile değil, Samsunlu müteahhitlerle gerçekleştireceklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çileyi çeken halkımıza konforlu bir hayat sunacağız" dedi...

Darende'ye kentsel dönüşüm geliyor!

TOKİ tarafından Darende İlçesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığından uzmanlar Orhan Mercan ve Öznur Özlokmacı ilçede de incelemelerde bulundular.

Malatya Darende ilçesinde kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ tarafından Malatya Darende İlçesinde gerçekleştirilmesi düşünülen kentsel dönüşüm projeleri için TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığından uzmanlar Orhan Mercan ve Öznur Özlokmacı ilçede incelemelerde bulundular...

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 340 bina yıkıldı!

TOKİ ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdiye kadar 340 bina yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 133 milyon TL ödeme yapıldı.

Alemdar Öztürk: Engellemelere rağmen kentsel dönüşümü yapacağız!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, düzenlenen halk günü toplantısında Ceyhan Büyükşehir Belediyesi'nin tüm engellemelerine rağmen Kentsel Dönüşüm ve de TOKİ'nin Ceyhan'da hayata geçirileceğini ifade etti.

TOKİ Mardin'de kentsel dönüşüm kapsamında 375 konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Mardin Merkez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 375 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu ihaleye çıkarılıyor. TOKİ Mardin kentsel dönüşüm ihalesi 20 Kasım'da yapılacak.

TOKİ Palandöken Malmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap ihalesi 11 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığında, Erzurum Palandöken Malmeydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap kapsamında 579 adet konut ihaleye çıkarılıyor. TOKİ Palandöken Malmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap ihalesi 11 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet caddesi ve Bamyasuyu'nda "Kentsel Dönüşüm" projeleri çerçevesinde başlattığı yıkım çalışmaları sürüyor. Eski sanayi bölgesinde de TOKİ ile 'Paşakent Projesi' hayata geçirilecek.

dönüşüm TOKİ Haberi

dönüşüm TOKİ

Karabük’te 9.7 hektarda uygulanacak kentsel dönüşüm projesinde hak sahiplerinin yanı sıra 63 kiracının konut sahibi olması sağlandı. Karabük’te 17 Ekim'de, 63'ü kiracılar için olmak üzere 361 konutun kura töreni düzenlenecek.


TOKİ ile Karabük Belediye Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen "Karabük Soğuksu Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi"ne ilişkin protokol 22 Ocak'ta imzalanmıştı. Proje kapsamında, bölge çarpık yapılaşmadan arındırılacak.


-Taşımalı dönüşüm yapılıyor


Anlaşma sonucu, proje alanında ikamet eden hak sahipleri, TOKİ'nin buranın hemen yanında inşa ettiği 420 konutluk alana taşınacak. Böylelikle çarpık yapılaşan alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirilirken hak sahipleri mağdur edilmeyecek.


Projede hak sahiplerinin yanı sıra kiracılar da unutulmadı. Kiracıların, dönüşüm projesinde mağduriyetini önlemek amacıyla hak sahiplerinden arta kalan konutlardan sahip olmalarına imkan tanındı. Böylelikle kiracılar da kentsel dönüşüme dahil edilmiş oldu.


Soğuksu Mahallesi'nde oturan vatandaşlara TOKİ...