02 / 05 / 2024

dönüşümde vergi muafiyeti

dönüşümde vergi muafiyeti

KENTSEL Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkam Prof. Dr. Gürsel Öngören, imar rantı vergisini desteklediklerini belirtti...

Kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi!

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli binası yıkılan maliklere bazı muafiyet hakları sunuluyor. İşte kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi..

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

Kentsel dönüşümde kira yardımı alanlar vergi ödeyecek mi?

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü köşesinde kentsel dönüşümde kira yardımı konusunu ele aldı. İşte o yazı..

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Kentsel dönüşümde emlak vergisi indirimi!

Büyükşehirlerin yüzünü değiştiren kentsel dönüşümde en çok gündeme gelen konulardan biri de vergi düzenlemeleri. Hakan Orhan, kentsel dönüşüm kapsamında olan gayrimenkullerin emlak vergilerinin indirimli ödenebileceğini hatırlattı.

Kentsel dönüşümde harç ve vergi muafiyeti sorunları nasıl çözülür?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç KİRAZ, kentsel dönüşümde harç ve vergi muafiyeti sorunlarını anlattı. İşte o yazı:

Kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde belirtilen vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşümde hangi harçlar ödenmez?

Kentsel dönüşümde damga vergisi muaf mı?

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince bazı vergi ve harçlar, kentsel dönüşümden faydalanan hak sahiplerinden alınmıyor. Peki, kentsel dönüşümde damga vergisi muaf mı? İşte kentsel dönüşümde alınmayan harç ve vergiler...

Kentsel dönüşümde tapu masrafı muaf mı?

Kentsel dönüşümden yararlanarak evini ve işyerini yıkan hak sahiplerine sunulan imkanlar arasında bazı harç ve vergi muafiyeti de yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı muaf mı?

Kentsel dönüşümde KDV!

Konutta KDV oranları ile ilgili düzenlemelere göre kentsel dönüşümde KDV oranı yüzde kaçtır? 5216 sayılı yasa kapsamında olmayan yerlerde yüzde 1 KDV uygulanıyor. Kentsel dönüşüm buna dahil mi?

Kentsel dönüşüm vergi muafiyeti!

Kentsel dönüşüm süreci, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve bu kanunun yönetmeliği esaslarına göre işliyor. Mevzuat gereğince kentsel dönüşüm vergi muafiyeti bulunuyor...

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti!

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti, 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Alınmaması Gereken Harçlar ve Ücretler kapsamında açıklanıyor. Peki, kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyetleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde toplu yapıların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapılar tespit edilerek yıkılıp, yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde toplu yapıların durumu nedir? Site bloklarından biri yıkılırsa ne olur?

dönüşümde vergi muafiyeti Haberi

dönüşümde vergi muafiyeti

KENTSEL Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkam Prof. Dr. Gürsel Öngören, imar rantı vergisini desteklediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Devletin ve belediyelerin karan ile mülk sahiplerine piyango gibi bir inşaat hakkı veriliyorsa tabii ki bu olanağı veren kamunun bundan pay alması gereklidir. Ancak kentsel dönüşümü teşvik etmek için riskli yapılan ve riskli alanları rant vergisinden muaf tutmak...