12 / 05 / 2024

Dr. Metin Aydın kim

Dr. Metin Aydın kim

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, Beşparmak Dağları’nın milli park ilan edilmesi çağrısında bulundu. Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, Aydın’ın oksijen kaynağı olması bakımından korunması gereken dünya zenginliği olduğuna işaret etti..

Aydın Ayaydın'dan çimento zamlarına ilişkin açıklama!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde inşaat sektöründe yaşanan zam fırtınasını ve Rekabet Kurumu'nun kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın çimento zamlarına ilişkin değerlendirmesini kaleme aldı. İşte Rahmi Turan'ın o yazısı...

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

Aydın Şalcı'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Kanal Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yüksek Mühendis Aydın Şalcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu. Aydın Şalcı, “Kanal İstanbul’dan gemiler geçemez” dedi.

Aydın Söke'de yeni adliye binası inşa edilecek!

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, mevcut adliye binasının yetersizliğinden dolayı Söke’ye yeni bir adliye binası inşa edileceğini açıkladı.

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Mustafa Aydın: 3 ay sonra kiralarda yüzde 50 indirim bekliyoruz!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Özellikle, AVM’lerde faaliyetlerini sürdüren işletmelerimiz için bu aylarda kira alınmamasını, sonraki 3 ayda yüzde 50 indirim bekliyoruz” dedi.

Ahmet Alp: Aydın çarpık yapılaşma kıskacında!

Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Aydın'da çarpık yapılaşmanın olduğunu söyledi. Aydın, düzeysiz kentleşmenin ve yapılaşma ülkemizin yarası olduğunu belirtti.

Aydın Afrodisias Antik Kenti UNESCO yolunda!

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Çankırı'da komisyonla ilgili bilgiler verdi. Oğuz, "ıslık dili"nin, Hıdırellez'in ve Aydın'daki Afrodisias Antik Kenti'nin UNESCO'ya aday olduğunu söyledi.

Aydın Buharkent'e yeni mesire alanı geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Aydın Buharkent'teki 19 dönümlük bir araziyi Buharkent Belediyesi’ne kiralayarak mesire alanı yapılmasına izin verdi

Aydın'a 4 milyarlık yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2003-2016 yılları arasında DSİ tarafından Aydın'a yapılan toplam yatırım tutarının 4 milyar 201 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Aydın'a havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın İline havalimanı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Baydar sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Aydın Söke Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılacak!

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Selma Özcan içinde bulunduğumuz haftanın Diş Hekimleri Haftası olması nedeniyle dün Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine ziyaret etti. Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Türkiye'nin önde gelen sağlık merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Dr. Metin Aydın kim Haberi

Dr. Metin Aydın kim

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, Beşparmak Dağları’nın milli park ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Aydın Tabip Odası olarak yaptıkları araştırmada Aydın’da kansere bağlı ölümlerin Türkiye ortalamasının çok üstünde arttığını tespit ettiklerini anımsatan Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, “Bu kanser oranları özellikle Menderes nehrine yakın yerleşim yerlerinde daha fazla. Bunun büyük oranda sebebi ise Menderes nehrinin kirliği nedeni ile çevresine kanserojen etki oluşturmasıdır. Kanser vakalarının oluşmasında çevresel faktörler yüzde 85-90 etkilidir. Türkiye’de kanser oluşumunda çevrenin etkisi ise dünya ortalamalarına göre 700 kat daha fazla. Aydın’da su kirliliği birinci öncelikli çevre sorunudur. Diğerleri hava kirliliği, atıklar toprak kirliliğidir. Menderes nehrinde kirliliğe endüstriyel atık sular, evsel atık sular, Jeotermal sular, zeytinyağı fabrikalarının bıraktığı Karasu, belediyelerin atıksularını arıtmadan Menderes nehrine deşarj etmeleri, nehrin...