03 / 05 / 2024

drina köprüsü onarım

drina köprüsü onarım

Başbakanlığa bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Bosna Hersek'te Mimar Sinan'ın eseri olan 436 yıllık Drina Köprüsü'nün onarım çalışmalarına başladı. Drina Köprüsü iki yılda tamamlanacak...

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nden sonra, projenin teknik detaylarının bulunduğu bir tabloyu sosyal medya üzerinden paylaştı...

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü onarılıyor!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 12 Haziran'da başlatılan bakım ve onarım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Köprüdeki iyileştirmeşer 31 Ağustos'ta tamamlanacak.

Manisa Gölmarmara Köprüsü onarıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde 9 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde temizlik, bakım ve onarım çalışması yaptı. Kısa sürede tamamlanan çalışma, sürücülerin yüzünü güldürdü.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde klip çekildi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, pop müzik yorumcusu Edis'in yeni klibinde mekan olarak kullanıldı."Benim Ol" ve "Olmamış mı" isimli singlelarını 2015'te yayımlayan genç yorumcu, sözleri ve müziği kendisine ait yeni şarkısı "Dudak"ın klibini izleyiciyle buluşturdu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir mühendislik harikası!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Temurci, yarın açılışı yapılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Aksu Köprüsü'nde çalışmalar tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan yeni Aksu Köprüsü yapım çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Kocaeli Sarıdere’ye yaya köprüsü yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Yapıları Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından İzmit Sarıdere Yaya Geçiş Köprüsü yapımı için ihale yapıldı. Köprünün 120 günde tamamlanması planlanıyor...

Hatay'daki köprüler onarılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Antakya ilçesi Saraycık Mahallesi Şükrü Güçlü Caddesi’nde bulunan ve mevsim koşullarının etkisiyle deforme olan ve eskiyen köprüde onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü'nün onarımı 2 yıl sürecek!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan tarihi Birecik Köprüsü 2 yıl sürebilecek bakıma alındı. Birecik'te 1955 yılında yapılan Birecik Köpriisli'nde bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

Atatürk Köprüsü’nde bakım onarım çalışması başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Atatürk Köprüsü, bakım-onarım çalışması nedeniyle 04 Şubat 2016 Perşembe günü saat 00:00’dan 04:30’a kadar araç ve yaya trafiğine kapatılacak

İzoköpük, ısı köprüsüz yalıtım çözümleri sunuyor!

Yalıtım sektöründe 10 yıldır faaliyet gösteren İzoköpük, sprey poliüretan köpük ile ısı köprüsü oluşturmayan, ek yeri bulunmayan yalıtım çözümleri sunuyor.

drina köprüsü onarım Haberi

drina köprüsü onarım
TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı), Sokollu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a 1577'de yaptırılan Bosna Hersek'teki Drina Köprüsü'nün restorasyonunu üstlendi.

iki yılda tamamlanacak

En son 1960'ta dönemin Yugoslavya hükümeti tarafından, savaşta gördüğü ciddi tahribat nedeniyle restore edilen Drina Köprüsü, 53 yıl sonra Türkiye tarafından tekrar onarılıyor. Tarihi köprü için 5 milyon euroluk bütçe ayrıldı. TİKA'nın Aralık 2012'de yaptığı proje ihalesi sonucunda Bosna Hersek'in Vişegrad şehrinde bulunan Drina Köprüsü'nün yüklenicisi daha önce Mostar Köprüsü'nü de yenileyen ER-BU firması olmuştu. TİKA, 2007'de UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınan ve 436 yıldır ayakta olan Drina Köprüsü'nün onarımını 2 yılda tamamlamayı planlıyor.

sıradışı köprü mimarisi

Sokollu Mehmet Paşa tarafından, 1571 ile 1577 arasında Mimar Sinan' a yaptırılan köprü, Avrupa köprü mimarisinin en sıra dışı örneklerinden birini oluşturuyor....