05 / 05 / 2024

Dubai Port açıldı

Dubai Port açıldı

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port Limanı, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.

Serka Internatıonal Contractıng L.L.C.Merkezi Dubai İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Serka Internatıonal Contractıng L.L.C.Merkezi Dubai İstanbul Merkez Şubesi 10 bin TL sermaye bedeli ile Şişli’de Sinan Tokmakçıoğlu tarafından açıldı.

Türkiye Ticaret Merkezi Dubai'de açıldı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığının desteği ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından Dubai'de inşa edilen ticaret merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Haliçport projesi halkın görüşüne açıldı!

Haliçport projesi olarak bilinen İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi projesi, 10 gün süreyle halkın görüşüne açıldı...

Dünyanın ilk ofis binası Dubai'de açıldı!

Gensler tarafından tasarlanan ve 3 boyutlu printerdan basılan dünyanın ilk ofis binası Mayıs ayının sonunda Dubai'de açıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı açıldı!

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port Limanı, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nda sürpriz durdurma kararı!

Körfez Yarımca sahillerine inşa edilen Dubai Port’un uzun süredir devam eden davasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Mahkemeden iptal kararı alan başkanlara karşı şirket yetkilileri temyiz başvurusunda bulundu ancak iptal kararı çıkmadı.

Dubai Port Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor!

Dubai Port Direniş Grubu, mahkeme kararlarına rağmen inşaatı bir türlü durdurulmayan Körfez’deki Dubai Port liman inşatını anayasa mahkemesine taşımaya hazırlanıyor. Dün inşaatın önünde açıklama yapan grup, hazırlıklara başladığını duyurdu

Dubai Port Limanı’nda son durum!

Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı’nın yapımı Danıştay tarafından iptal edildi. İptal kararına rağmen inşaat çalışmaları süren Dubai Port’a gelen kent savunucuları inşaata mühür vurdu...

Dubai Port Limanı'nda son durum!

Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı projesi, Danıştay’ın iptal kararına rağmen neredeyse tamamlandı. Dubai Port Properties Liman İşletmeleri tarafından hayata geçirilen liman projesinde son durum ne?

Jumeirah Bodrum Palace Zeytinlikahve’de açıldı!

Dubai Holding’in lüks otel firması Jumeirah Grup’un, Türkiye’deki ikinci oteli Jumeirah Bodrum Palace, 1 Mayıs’ta Bodrum Zeytinlikahve’de kapılarını ziyaretçilerine açıldı. Otelin açılışına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirildi.

Dubai Port Limanı inşaatı için eylem yapıldı!

Kocael'nin Körfez ilçesinde, Yarımca sahilinde yapımı devam eden 'Dubai Port Limanı ve Yarımca Konteyner Terminali' inşaatı Kocaeli'ndeki kitle örgütü tarafından protesto edildi...

Mimarlar Odası Dubai Port projesi için Vali'den cevap bekliyor!

Mimarlar Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü kokteylinde konuşan MMO Şube Başkanı Arsal Arısal, Dubai Port projesi için Vali Güzeloğlu’ndan randevu istediklerini ancak hala cevap beklediklerini kaydetti.

Dubai Port açıldı Haberi

Dubai Port açıldı

Dünyanın en büyük konteyner işletmecilerinden DP World tarafından 650 milyon dolarlık yatırım tutarıyla Kocaeli'nin Körfez ilçesinde inşa edilen Dubai Port Yarımca Limanı, düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı katıldı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye’ye, son 13 yılda doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında 10 kattan fazla artış var. İnsanlar geleceğe yatırıma karar verirken neye bakıyor? Ülke, hukuk devleti mi? İstikrar var mı? Güçlü siyasi irade var mı? Bunlara bakıp, karar veriyor.” dedi.


Dubai Port (DP World) Yarımca Limanı’nın Kocaeli’nin Körfez ilçesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Yıldırım, limanın yapılmasında çevre hassasiyetiyle büyümeyi, kalkınmayı, üretime katkı sağlamayı bir denge içerisinde gözetttikleri için Çevre ve...