05 / 05 / 2024

Dubai Port açılış töreni

Dubai Port açılış töreni

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port Limanı, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.

Türkiye Ticaret Merkezi Dubai'de açıldı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığının desteği ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından Dubai'de inşa edilen ticaret merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Dubai'de Türk Ticaret Merkezi açılıyor!

Tahran’dan sonra Dubai’ye de Türk Ticaret Merkezi açılıyor. Dubai’nin kalbi olarak bilinen Şeyh Zayed Yolu üzerindeki bir binanın 800 metrekarelik katını kiralayan TİM, merkezi iki ay içinde açmayı planlıyor.

Kocaeli Dubai Port Limanı açıldı!

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port Limanı, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nda sürpriz durdurma kararı!

Körfez Yarımca sahillerine inşa edilen Dubai Port’un uzun süredir devam eden davasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Mahkemeden iptal kararı alan başkanlara karşı şirket yetkilileri temyiz başvurusunda bulundu ancak iptal kararı çıkmadı.

Dubai Port Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor!

Dubai Port Direniş Grubu, mahkeme kararlarına rağmen inşaatı bir türlü durdurulmayan Körfez’deki Dubai Port liman inşatını anayasa mahkemesine taşımaya hazırlanıyor. Dün inşaatın önünde açıklama yapan grup, hazırlıklara başladığını duyurdu

Dubai Port Limanı’nda son durum!

Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı’nın yapımı Danıştay tarafından iptal edildi. İptal kararına rağmen inşaat çalışmaları süren Dubai Port’a gelen kent savunucuları inşaata mühür vurdu...

Dubai Port Limanı'nda son durum!

Körfez Yarımca’da inşa edilen Dubai Port Limanı projesi, Danıştay’ın iptal kararına rağmen neredeyse tamamlandı. Dubai Port Properties Liman İşletmeleri tarafından hayata geçirilen liman projesinde son durum ne?

Jumeirah Bodrum Palace açılıyor!

Dubai Şeyhi El Maktum’un turizm yatımının Türkiye’deki ikinci oteli Jumeirah Bodrum Palace açılıyor. Lüks geniş suitlerden oluşan 135 odanın geceleme fiyatı 1.000 euro’dan başlıyor

Jumeirah Bodrum Palace'ın açılışı yarın yapılacak!

Dubai Holding’in lüks otel firması Jumeirah Grup’un, Türkiye’deki ikinci oteli Jumeirah Bodrum Palace, 1 Mayıs’ta Bodrum Zeytinlikahve’de kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Asortie Mobilya 2. yurtdışı mağazasını Dubai’de açıyor!

Türkiye’de lüks mobilya ve dekorasyonun önemli markası Asortie Mobilya, yurtdışı açılımlarına hız verdi. 2014 yılında Sırbistan mağazasının açılışını yapan Asortie, Şubat 2015’de Dubai mağazasını açıyor.

Pakpen BİG 5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerine açılıyor!

Pakpen Dış Ticaret Müdürü Kadir Akyıldırım, dördüncü kez katıldıkları BİG 5 Dubai Fuarı ile Körfez ülkelerinin yatırımcılarıyla buluşma fırsatı yakaladıklarını belirterek, 'Fuarla, Arap ülkelerinde yeni alt ve üst yapı projeleri üstlenmemizin yolu açılıyo

Dubai Port açılış töreni Haberi

Dubai Port açılış töreni

Dünyanın en büyük konteyner işletmecilerinden DP World tarafından 650 milyon dolarlık yatırım tutarıyla Kocaeli'nin Körfez ilçesinde inşa edilen Dubai Port Yarımca Limanı, düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı katıldı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye’ye, son 13 yılda doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında 10 kattan fazla artış var. İnsanlar geleceğe yatırıma karar verirken neye bakıyor? Ülke, hukuk devleti mi? İstikrar var mı? Güçlü siyasi irade var mı? Bunlara bakıp, karar veriyor.” dedi.


Dubai Port (DP World) Yarımca Limanı’nın Kocaeli’nin Körfez ilçesinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Yıldırım, limanın yapılmasında çevre hassasiyetiyle büyümeyi, kalkınmayı, üretime katkı sağlamayı bir denge içerisinde gözetttikleri için Çevre ve...