05 / 05 / 2024

Dünya KOBİ Forumu Vakfı merkezi açılış

Dünya KOBİ Forumu Vakfı merkezi açılış

TOBB ve küresel iş dünyası KOBİ’lerin sesini büyütmek için harekete geçti. KOBİ’lerle büyük şirketleri buluşturacak küresel adım İstanbul’da atıldı. TOBB, ICC ve WCF’nin katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın merkezi açıldı.​

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

Dünya Bankası'ndan KOBİ'lere 300 milyon dolarlık finansman!

Dünya Bankası, KOBİ'lere 300 milyon dolarlık finansman sağladı. Yeni projeyle Kovid-19 sürecinden etkilenen küçük işletmelerin kapanmasının önlenmesi hedefleniyor.

Dünya Bankası'ndan Türk KOBİ'leri için 500 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için 500 milyon dolarlık kredinin onaylandığını duyurdu.

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

İstanbul Yeni Havalimanı, Dünya Havacılık Forumu'nda tanıtılacak!

İGA şirketi tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatının Brezilya'da düzenlediği Dünya Havacılık Forumu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı da tanıtılacak.

Dünya Melek Yatırım Forumu başladı!

Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu'nun (WBAF) dünya kongresi kapsamında yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı, İstanbul'da buluştu. 

Dünya Arap kültürünü Beyoğlu'nda tanıyacak!

Türk-Arap yatırımcılar, Gayrimenkul Yatırım Forumu'nda buluştu. Forumda Arap yatırımcıları en çok Dünya Kültürleri Merkezi heyecanlandırdı.

Dünya KOBİ Forumu Vakfı'nın merkezi İstanbul'da açıldı!

TOBB ve küresel iş dünyası KOBİ’lerin sesini büyütmek için harekete geçti. KOBİ’lerle büyük şirketleri buluşturacak küresel adım İstanbul’da atıldı. TOBB, ICC ve WCF’nin katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın merkezi açıldı.​

Türkiye dünya turizminde basamak atladı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun Seyahat ve Turizm Rekabet Endeksi Listesi'nde 2009 yılında 56'ncı sırada bulunan Türkiye, bu yıl 141 ülke arasında 44'üncü oldu.

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu yapıldı!

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu yapıldı. EPDK Üyesi Bayraktar "Bu, üç senede bir yapılan dünya enerji regülasyonu olimpiyatı. Enerji düzenlemesi alanında dünyada önemli bütün aktörler bu etkinliğe katılacak" dedi.

Ali Babacan: Dünya ekonomisi KOBİ'lerle büyüyecek!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan G20 ajandasına göre, dünya ekonomisinin KOBİ'lerle büyüyeceğini belirtti. Babacan; "Bu nedenle küçük işletmelere destek, yatırımlara finansman, büyümeye yatırım dopingi sağlanacak" dedi.

Burak Tansan: Türkiye dünya ekonomisine damga vuracak!

Dünya Ekonomik Forumu'nun özel toplantısı İstanbul'da başlıyor. "Gelecekteki Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı toplantı500'ün üzerinde iş dünyası, hükümet, akademi ve sivil toplum liderini bir araya getirecek.

Dünya Ekonomik Forumu toplantısı İstanbul'da yapılacak!

Dünya Ekonomik Forumu'nun "Gelecekteki Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı özel toplantısı 28-29 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Toplantı, 70'i aşkın ülkeden, 500'ün üzerinde önemli ismi İstanbul'da bir araya

Dünya KOBİ Forumu Vakfı merkezi açılış Haberi

Dünya KOBİ Forumu Vakfı merkezi açılış

TOBB ve küresel iş dünyası KOBİ’lerin sesini büyütmek için harekete geçti. KOBİ’lerle büyük şirketleri buluşturacak küresel adım İstanbul’da atıldı. TOBB, ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) ve WCF’nin (Dünya Odalar Federasyonu) katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın merkezi açıldı.​


Açılışa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB ve B20 Türkiye Başkanı, ICC Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Genel Sekreteri John Danilovich başta olmak üzere Dünya Bankası, OECD ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

Hisarcıklıoğlu konuşmasında bu yeni oluşumla KOBİ’lerin sorunlarının küresel ölçekte daha yakından ve daha sıkı takip edileceğini, KOBİ’lerin küresel değer zincirlerine daha kolay intibak edebileceğini vurguladı.

TOBB ve B20 Türkiye Başkanı, ICC Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu, geçen yıl bu zamanlar bir fikir olarak ortaya koydukları World SME Forum’un, (Dünya KOBİ...