24 / 11 / 2024

dünyadaki koruma alanları

dünyadaki koruma alanları

Bilim insanları yaptığı araştırmada dünya çapında koruma altına alınan bölgelerin üçte birine insanların zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Dünyadaki varlığın yüzde 64,7’si gayrimenkul yatırımında!

Konutun bir yatırım aracı olup olmadığı tartışmaları hız kesmeden devam ederken, İnşaat Mühendisi Alper Kutlu’nun resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre dünyadaki varlığın yüzde 64,7’si gayrimenkul yatırımında.

Dünyadaki milyarderlerin sayısı ve servetleri azalıyor!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un Milyarderler Listesi'nde yer alanların sayısı düşerken servetleri de aynı doğrultuda azalmaya başladı.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Ahmet Kaya'dan Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarına ziyaret!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Of İlçe başkanı ve yöneticilerin yer aldığı bir heyetle Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret etti.

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

Hotelya'nın dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı!

Dünyanın birçok ülkesinde beş yıldızlı otellere hizmet veren Hotelya, şimdi de Marriott Grubu bünyesindeki The Luxury Collection markasının Reges Çeşme projesine, fit-out işlerini üstlenen More Contract’ın çözüm ortağı oldu. Bu durumda Hotelya’nın tüm dünyadaki toplam proje sayısı 700’e ulaştı.

Hırsızlar Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarını hedef aldı!

Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarında bulunan binalarda hırsızlık yaptığı ortaya çıkan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Nitelikli doğal koruma alanlarına kamp alanı yapılabilecek!

Alınan yeni kararla “nitelikli doğal koruma alanlarındaki” yapılara ömrünü tamamlayana kadar kullanma izni verildi ancak buralarda ayrıca bungalovlar dahil kamp alanları kurulabilecek.

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilke kararına göre, kesin korunacak hassas alanlar ve nitelikli doğal koruma alanlarında madencilik faaliyeti yapılamayacak, taş, toprak, kum alınamayacak, toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı gibi malzemeler dökülemeyecek...

Miranda Kerr: Dünyadaki en sevdiğim yer, evim!

Ünlü model Miranda Kerr Miranda Kerr, “Dünyadaki en sevdiğim yer, evim. Deşarj olduğum, beslenmiş hissettiğim, ilham aldığım, eğlendiğim ve sevdiklerimle güzel anılar biriktirdiği mekanım...” dedi.

Riskli kentsel dönüşüm alanları tespit edilmeli!

42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da konuşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Öncelikli en riskli kentsel dönüşüm alanları ve binaları hızlıca tespit edilmeli'' diye konuştu.

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

dünyadaki koruma alanları Haberi

dünyadaki koruma alanları

Bilim insanları, dünya çapında koruma altına alınan bölgelerin üçte birine insanların zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Yeni yayınlanan araştırmaya göre altı milyon kilometrekare büyüklüğündeki orman, park ve koruma alanı madencilik, ormancılık ve çiftçilik faaliyetleri sebebiyle zarar görüyor.

Hükümetler belli bölgeleri koruma altına almak için kolaylıkla adım atsa da bunun için gerekli olan fon ve denetimi sağlama konusunda yetersiz kalıyor. Bu durum hem yoksul hem de zengin ülkeler için geçerli. Araştırmacılara göre biyoçeşitliliğin sert bir şekilde azalmasının sebebi de bu.

Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi 1992 yılında imzalandığından beri koruma altındaki alanlar iki katına çıkarak toprakların yüzde 15'ine, okyanusların ise yüzde 8'ine genişledi.

Fakat alanlar büyüse de bu alanlarda yol, enerji nakil hatları ve hatta kent inşaatları sürebiliyor.

BBC'ye konuşan Queensland Üniversitesi'nden Prof. James Watson, "Bu alanların...