18 / 05 / 2024

dur geç köprü nedir

dur geç köprü nedir

Cengiz Ergün, Salihli'de 54 yıldır kullanılan tek şeritli iki köprünün yıkılarak yeniden yapılacağını açıkladı. Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikte Alaşehir çayı ve Gediz nehri üzerinde bulunan iki köprüde incelemelerde bulundu.

Manisa İzzettin Köprüsü yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu ilçesi İzzettin Mahallesindeki dur geç köprüsünün yıkım çalışmaları başladı.

Fikri Işık,Körfez Geçiş Köprüsü’nün inşaatını inceledi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Işık, köprü ayağının bulunduğu Dilovası ilçesinde, köprü hakkında bilgi topladı.

Körfez Geçiş Köprüsü 2016 yılında tamamlanacak!

Her iki yakada 50’şer metresi tamamlanan kedi yolunun bitirilmesinin ardından 330 bin metre ince kablodan oluşacak ana kablonun yapımına başlanacak Körfez Geçiş Köprüsü'nün 2016'da tamamlanması planlanıyor.

Körfez Geçiş Köprüsü’nde Kedi Yolu yeniden yapılıyor!

Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında tamamlandıktan kısa süre sonra kopan ‘Cat Walk’ (kedi yolu) yeniden yapılmaya başlandı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde kedi yolu yeniden yapılıyor!

Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında tamamlandıktan kısa süre sonra kopan ‘Cat Walk’ (kedi yolu) yeniden yapılmaya başlandı.

İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında son durum!

GEBZE-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında tamamlandıktan kısa süre sonra kopan “Cat Walk” (kedi yolu) yeniden yapılmaya başlandı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde tabliyeler zarar gördü!

İzmit Körfez Geçişi Köprünün Kuzey yoluna yerleştirilen 11 tabliyenin montajı, planlamalar doğrultusunda 28 Haziran ile 7 Temmuz tarihleri arasında yapıldı.

Mimarlar Odası Körfez Geçişi Köprüsü'nü istemiyor!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Körfez Geçişi Köprü-Tünel projesiyle ilgili hazırladığı raporda projenin körfezdeki su sirkülasyonuna engel olacağı; kentiçi ulaşım sorunuyla ilişkisi olmadığı, sulak ve doğal alanlara zarar vereceği gerekçesiyle vazgeçilmesini

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü ne zaman tamamlanacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün gelecek yılın başında tamamlanacağını, Marmaray'ın yanındaki Avrasya tünelinin de 2016'da bitirileceğini bildirdi.

Dilova Belediyesi Körfez Geçiş Köprüsü'ne AVM yapacak!

Körfez Geçiş Köprüsü'nün Diliskelesi kısmına Pendik'te bulunan Via Port Outlet Shopping'in yetkililerinin AVM yapacağı ileri sürüldü. AVM'nin inşaatına kısa bir süre başlanacağı öğrenildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü yıl sonunda açılıyor!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde çalışmalar tam gaz sürüyor. Dünyanın orta açıklığı en uzun dördüncü köprüsünde viyadükler tamam. Yıl sonu açılış var..

Körfez Geçiş Köprüsü kediyolu montajı için 5 gün gemi girişi yapılmayacak!

Orhangazi İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, mart ayında kopan catwalk (kediyolu) halatlarının yeniden montajı nedeniyle körfeze gemi giriş çıkışı, 31 Mayıs - 4 Haziran tarihlerinde 08.00-18.00 saatleri arasında yasaklandı.

Körfez Geçiş Köprüsü ile yıllık 1,7 milyar TL tasarruf sağlanacak!

İstanbul ve İzmir arasında karayoluyla seyahat süresini 3.5 saate indirecek olan Körfez Geçiş Köprüsü, yılda 1.7 milyar lira tasarruf sağlayacak.

dur geç köprü nedir Haberi

dur geç köprü nedir


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli'de 54 yıldır kullanılan tek şeritli iki köprünün yıkılarak yeniden yapılacağını açıkladı. Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikte Alaşehir çayı ve Gediz nehri üzerinde bulunan iki köprüde incelemelerde bulundu. Kayda, her iki köprünün de 1960 yılında kullanıma açıldığını söyledi. İki köprünün de tek şeritli olmasından dolayı aynı anda iki aracın geçemediğini, bu nedenle halk arasında bu köprülere "dur-geç köprüsü" dendiğini belirten Kayda, "Bu iki köprünün kullanım ömrü dolmak üzere. Köprülerin ayaklarında ciddi hasarlar meydana gelmiş. Bu nedenle ağır tonajlı araçların kullanması yasak. Tek şeritli olmalarından dolayı köprüleri bilmeyen ve diğer illerden gelen araç sürücüleri yaralamalı ve hatta ölümlü kazalarla karşılaşabiyor" dedi. Ergün ise köprülerin yenilenmesi için tüm imkanları seferber edeceklerini bildirdi....