04 / 05 / 2024

Durdu Özbolat kim

Durdu Özbolat kim

Çankaya Belediyesinde değişik kademelerde görev alan Durdu Özbolat, CHP Ankara Milletvekili Adayı oldu. Peki, Durdu Özbolat kimdir? Durdu Özbolat, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Durdu Özbolat...

Durdu Özbolat Dikmen Vadisi'inde kentsel dönüşüm sorularını yanıtladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili, Parti Meclisi üyesi ve de Çankaya Belediye Başkan aday adayı Durdu Özbolat, Başkent Ankara Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu na konuk oldu...

Durdu Özbolat kimdir?

Çankaya Belediyesinde değişik kademelerde görev alan Durdu Özbolat, CHP Ankara Milletvekili Adayı oldu. Peki, Durdu Özbolat kimdir? Durdu Özbolat, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Durdu Özbolat...

Askeri bölgeler neden imara açılıyor?

CUMHURİYET Halk Partisi Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi ve Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Durdu Özbolat, askeri güvenlik bölgeleri ve askeri yasak bölgelerin imara açılmasına yönelik yapılan çalışmaları Mecüs'e taşıdı.

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Deniz Süpürgesi durdu, Körfez çöple doldu!

İzmit Körfezi’nde deniz temizliği, sözleşme süresinin bitmesi nedeniyle yeni yılla birlikte durdu. 4 gün içinde özellikle Marina iskelesi çevresinde deniz çöplerle doldu. Yeni ihale bekleniyor.

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcının Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödeniyor. Peki, kapıcının kıdem tazminatını kim öder? İşte yanıtı..

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Durdu Özbolat kim Haberi

Durdu Özbolat kim

Durdu Özbolat kimdir?

Durdu Özbolat, 6 Şubat 1962'de Bucak'ta doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Hatice'dir.İş Adamı; Lise mezunudur.


Çankaya Belediyesinde değişik kademelerde çalıştı. Çankaya Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Ankara'da Özel İlkem Kolejini kurdu. Rüzgâr enerjisi, eğitimcilik, madencilik, tekstil, gıda ve turizm alanlarında faaliyet yürüten Özbolat Şirketler Grubunda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 


Bilsev Vakfı Üyesi, İlkem Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak bu görevleri üstlendi. İnsan Hakları Derneği Üyesi, Toplumsal Araştırmalar Vakfı Başkan Vekili ve Halkevleri Merkez Yönetimi Üyesi oldu. 


Uluslararası Ödül Birliği (Moskova, Rusya) "Şeref ve Vicdan Nişanı", Avrupa Üniversitesi (Hannover, Almanya) "Fahri Doktora" ve "Fahri Profesör" unvanları, Vektör Uluslararası İlim Merkezi (Bakü, Azerbaycan) "Türk Dünyasına Hizmet Uluslararası Altın Madalyası" ile taltif edildi.


23. Dönemde Kahramanmaraş Milletvekili seçildi.


Orta...