05 / 05 / 2024

e defter

e defter

Maliye Bakanı Şimşek, akaryakıt ve madeni yağ lisansına sahip olanlar ile 10 milyon lira ve üzeri ciroya sahip tüm mükelleflerin, 1 Ocak 2016 itibariyle e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçeceğini bildirdi.

A101’de karton kapak defter 7,90 TL’ye, beslenmeli ilkokul çantası 199 TL’ye, düdüklü tencere seti 799 TL’ye düştü!

Okulların açılmasına sayılı günler kala A101’e kırtasiye ürünleri dahil her çeşit ürün geldi. Bu kapsamda, karton kapak defter 7,90 TL’ye, beslenmeli ilkokul çantası 199 TL’ye, düdüklü tencere seti 799 TL’ye düştü. İşte 31 Ağustos Perşembe A101 fiyat listesi...

İhtiyaç sahibi 3 bin aileye çanta, defter ve kalem yardımı

İstanbul’da Küçükçekmece Belediyesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı öncesi ihtiyaç sahibi 3 bin aileye kırtasiye yardımı yaptı. Randevuyla Küçükçekmece İyilik Merkezi’ne gelen ailelere içerisinde okul çantası, defter, kalem ve pek çok kırtasiye ürünün bulunduğu yardım paketi verildi

Gelir İdaresinden e-Defter işlemlerine ilişkin süre uzatımı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 1 Haziran'a kadar tamamlanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresini 19 Haziran'a erteledi.

KDV iadesinde uygulama birliği sağlandı!

Maliye Bakanlığı tarafından KDV iadesinde değişikliğe gidildi. KDV iadelerinde e-defter beratı şartı getirildi. Vergi dairelerinde uygulama birliği sağladı.

Saf GYO, Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi ile anlaştı!

Saf GYO Oracle EBS Entegrasyonu, E- Fatura ve E- Defter Lisans Kurulum ve Devreye Alma hizmetleri işinin yapılması kapsamında Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi ile 25 bin USD+KDV karşılığında hizmet sözleşmesi imzalayacak.

e-Fatura ve e-Defter'de kapsam genişliyor!

Maliye Bakanı Şimşek, akaryakıt ve madeni yağ lisansına sahip olanlar ile 10 milyon lira ve üzeri ciroya sahip tüm mükelleflerin, 1 Ocak 2016 itibariyle e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçeceğini bildirdi.

e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükellefler için duyuru!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru gereğince, 5 Aralık 2014 Cuma Günü Saat 19:00 ile 8 Aralık 2014 Pazartesi Saat 07:00 saatleri arasında e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına erişim geçici olarak kapatılacak...

Maliyenin e-faturada ilk hedefi 40 bin mükellefe ulaşmak!

2015 Yılı Bütçe Gerekçesinde gelir sisteminin etkinliğinin artırılması ve idari kapasitenin geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar arasında e- fatura ve e-defter kullanımında kapsamında genişletilmesi ve mükellef sayısının artırılması hedefleniyor.

Müteahhitler bilanço esasına göre defter tutabilirler!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugün ki köşesinde defter tutan müteahhitler başlıklı yazıyı kaleme aldı. müteahhitlerle taşeronlar, ihtiyari (yani isteğe bağlı olarak) bilanço esasına göre defter tutabilirler...

e-Fatura uygulamaları zirvesine iş dünyası yoğun ilgi gösterdi!

İş dünyasından yoğun katılımın gerçekleştiği “e-Fatura & e-Defter Uygulamaları Zirvesi”,21 Eylül tarihinde, Le Meridien İstanbul Etiler Hotel’de, Bosphorus Conferences tarafından düzenlendi. e-Fatura uygulamaları zirvesine iş dünyası yoğun ilgi gösterdi..

Ovalbahçe'de 6 bin 700 YTL peşinatla! Kura yok!

OM İş Ortaklığı tarafından Sarıgazi'de inşa edilen Ovalbahçe'de fiyatlar 67 bin YTL'den başlıyor.

Erikçe Kent Ormanı hayata geçiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Erikçe Kent Ormanı Projesi kapsamında 214 hektar alanda seyir terasları, yapay gölet ve yürüyüş yolları yapılacak.

Elektriğe konutta zam geliyor...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 1 Ocak'tan itibaren konutlardaki elektriğe zam yapma ve sanayi kuruluşlarının aldığı elektrik fiyatını indirme kararı aldı.

e defter Haberi

e defter

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-Fatura ve e-Defter uygulamalarının yaygınlaşması için yeni idari ve yasal düzenlemeleri yapmaya devam ettiklerini söyledi.


Uygulamaların mükelleflere büyük kolaylık sunduğunu belirten Şimşek, sistemin vergi idaresi açısından da etkin bir kontrol aracı konumunda olduğunu ifade etti. 


Şimşek, Elektronik Fatura Kayıt Sisteminin (EFKS) ilk olarak 2008'de hayata geçirildiğini anımsatarak, daha sonraki dönemlerde uygulamaya koyulan e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına vatandaşlardan da önemli bir talep geldiğini dile getirdi.


Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) mükellef ve Bakanlık açısından avantajları göz önünde bulundurarak, belli sektörleri ve mükellef gruplarını bu uygulamalara geçme zorunluluğu getirdiğini ve bu anlamda elektronik dönüşüme öncülük ettiğini kaydeden Şimşek, "Bu kapsamda ilk zorunluluk uygulaması ile e-Fatura ve e-Defter kullanıcı sayısı 2015 yılı başı itibariyle yaklaşık 20 bin mükellefe...