05 / 05 / 2024

e fatura kapsamı

e fatura kapsamı

Maliye Bakanı Şimşek, akaryakıt ve madeni yağ lisansına sahip olanlar ile 10 milyon lira ve üzeri ciroya sahip tüm mükelleflerin, 1 Ocak 2016 itibariyle e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçeceğini bildirdi.

Stajyer ve kalfa maaşlarına da zam geldi! En yüksek stajyer maaşı kaç lira olacak?

Stajyer ve kalfa olarak çalışan öğrencilerin alacağı maaşlara asgari ücretle beraber zam geldi. İşyerlerinin mesleki eğitim kapsamında çalışanlara asgari ücrete orantılı olarak yapacağı zam miktarı netleşti.

Kağıt fatura döneminde son günler! Tarihe karışıyor! Tarih açıklandı

2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçiş tarihi açıklandı. 

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

A101'den iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı! Çabuk koşun treni kaçırmayın!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olarak bilinen milyonlarca A101'e müjde. A101, Apple'ın en yeni akıllı telefonlarından biri olan iPhone 13'e ''Aldın aldın'' ve Dünya A101 Günü kapsamında indirim yaptı. İşte 11 Nisan 2023 iPhone 13 fiyat listesi ve özellikleri...

Nurol Park projesindeki 89 gayrimenkulün 2022 değeri ne kadar? 

Nurol Park E Blok kapsamında 87 adet, K Blok'ta ise 2 adet bağımsız bölümün 2022 değeri açıklandı. Peki Nurol Park projesindeki 89 gayrimenkulün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

E – faturaya geçin hayatınız kolaylaşsın! Kim e – fatura kullanmak zorunda? İşte e – faturanın faydaları

2010 yılında hayatımıza giren e – fatura, milyonlarca kullanıcıya kolaylık sağlarken, e – fatura kullanmak zorunda olan bazı kişi, kurum ve kuruluşlar var. Peki kimler e – fatura kullanmak zorunda? E – faturanın yararları neler? İşte detaylar…

Volkan Bozay: AB uyum politikalarını yakından takip ediyoruz!

7. İstanbul Karbon E-Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Karbon Yönetimi ve Endüstri” oturumunda önemli açıklamalar yapan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay Türk çimento sektörünün uyum süreci çerçevesinde Avrupa Birliği iklim ve çevre politikalarını yakından izlediğini kaydetti.

Evde bulunan eşyalar DASK kapsamına giriyor mu?

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu(DASK)'na talep arttı. DASK yaptıran birçok vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri, evde bulunan eşyaların sigorta kapsamına girip girmediği oldu. 

Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nı Milliyet’e anlattı. Kapsam 4 başlıkta genişliyor. Tüm Türkiye’de riskli yapılar, dere yatakları, sanayi alanları, tarihi kent merkezleri dönüşecek...

Gaziantep'te inşaat sektörü semineri düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi, meslek içi eğitimler kapsamında üyelerine yönelik "Şantiye şefinin cezai sorumlulukları" konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. 

Manisa Selendi Gençlik Merkezi tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ilçe ziyareti kapsamında inşaatında sona gelinen Selendi Gençlik Merkezi’ni inceledi.

İstanbul'da ulaşım sorunu metro ile çözülür!

İlçe ziyaretleri kapsamında Güngören’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "İtanbul’un ulaşım problemini çözme adına tarih boyunca değişik yöntemler denendiğini ama en etkili yöntemin metro olduğunu" dedi...

Türk Serbest Mimarlar Derneği eğitimlerine başlıyor!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, daha önce sınırlı konularda yaptığı eğitimlerin kapsamını genişletilerek bu sene TSMD Akademi adı ile yeni bir program başlatıyor. 

e fatura kapsamı Haberi

e fatura kapsamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-Fatura ve e-Defter uygulamalarının yaygınlaşması için yeni idari ve yasal düzenlemeleri yapmaya devam ettiklerini söyledi.


Uygulamaların mükelleflere büyük kolaylık sunduğunu belirten Şimşek, sistemin vergi idaresi açısından da etkin bir kontrol aracı konumunda olduğunu ifade etti. 


Şimşek, Elektronik Fatura Kayıt Sisteminin (EFKS) ilk olarak 2008'de hayata geçirildiğini anımsatarak, daha sonraki dönemlerde uygulamaya koyulan e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına vatandaşlardan da önemli bir talep geldiğini dile getirdi.


Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) mükellef ve Bakanlık açısından avantajları göz önünde bulundurarak, belli sektörleri ve mükellef gruplarını bu uygulamalara geçme zorunluluğu getirdiğini ve bu anlamda elektronik dönüşüme öncülük ettiğini kaydeden Şimşek, "Bu kapsamda ilk zorunluluk uygulaması ile e-Fatura ve e-Defter kullanıcı sayısı 2015 yılı başı itibariyle yaklaşık 20 bin mükellefe...