15 / 05 / 2024

E-Fatura ve E-Defter

E-Fatura ve E-Defter

TÜRKKEP, Kayseri Ticaret Odası ile birlikte e-dönüşüm hizmetleri hakkında bilgilendirme etkinliği düzenledi. TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast'ın e-dönüşümün ekonomiye faydalarına dikkat çekti.

Ete gelen zamlardan sonunda bu da oldu! Askıda et dönemi başladı!

Sosyal yardımlaşma geleneğinin bir örneği olan "askıda ekmek", "askıda fatura" ve "askıda yemek" uygulamalarının ardından, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bir ilk olan "askıda et" uygulaması hayata geçirildi.

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

E – faturaya geçin hayatınız kolaylaşsın! Kim e – fatura kullanmak zorunda? İşte e – faturanın faydaları

2010 yılında hayatımıza giren e – fatura, milyonlarca kullanıcıya kolaylık sağlarken, e – fatura kullanmak zorunda olan bazı kişi, kurum ve kuruluşlar var. Peki kimler e – fatura kullanmak zorunda? E – faturanın yararları neler? İşte detaylar…

Yapmayana ceza! Yürürlüğe girdi

Alışverişlerde fatura ve fiş vermeyenler için uygulanan cezalarda caydırıcılığı artıracak yeni düzenleme yürürlüğe sokuldu.

Sitelerde Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu kuruluyor!

Sitelerdeki yönetimlerin fatura ve aidatlar ile haksız kazanç sağlayan şebekelere yönelik federasyonu kuruluyor. Yeni kurulacak federasyonun adı ise Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu' olacak.

Veli Ağbaba: Esnafımızın kira ve diğer borçlarını devlet üstlenmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan ayında restoran ve lokantaların kapatılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, "Esnafımızın kira, fatura ve diğer borçlarını devlet bizzat kendi üstlenmelidir" dedi.

Pandemi nedeniyle kapalı olan restoran ve kafelerin kira ödemelerinin askıya alınması önerisi!

Pandemi nedeniyle kapalı olan restoran ve kafelerin gerekli tedbirler alınarak açılması, fatura ve kira ödemelerinin askıya alınması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sı kira giderlerini karşılayamıyor!

İstanbul Planlama Ajansı'ndan tarafından yayınlanan "İstanbul’da Pandemi Döneminde Mahalle Esnafı Araştırması"na göre; İstanbul'da esnafın yüzde 92.6'sının kira, fatura ve işçi ücreti gibi sabit işletme giderlerini karşılamakta sıkıntı yaşadığı belirtildi. 

Esnafa müjde! Kira ödemeleri için hibe desteği geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik olarak zor zaman geçiren esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Gelir İdaresinden e-Defter işlemlerine ilişkin süre uzatımı!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 1 Haziran'a kadar tamamlanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresini 19 Haziran'a erteledi.

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

KDV iadesinde uygulama birliği sağlandı!

Maliye Bakanlığı tarafından KDV iadesinde değişikliğe gidildi. KDV iadelerinde e-defter beratı şartı getirildi. Vergi dairelerinde uygulama birliği sağladı.

Saf GYO, Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi ile anlaştı!

Saf GYO Oracle EBS Entegrasyonu, E- Fatura ve E- Defter Lisans Kurulum ve Devreye Alma hizmetleri işinin yapılması kapsamında Aktek Bilgi İletişim Teknolojisi ile 25 bin USD+KDV karşılığında hizmet sözleşmesi imzalayacak.

E-Fatura ve E-Defter Haberi

E-Fatura ve E-Defter

TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, E-Fatura ve E-Defter kullanıcı sayısının 20 bine ulaştığını belirterek, "2 yıl içerisinde rakamın 100 bine ulaşması bekleniyor" dedi.

E-Dönüsüm ile yılda 3 milyar TL (öpe gitmeyecek Ülkemizde KEP, e-imza, e-fatura, e-defter vee-saklama uygulamalarının kullanımı ile sağlanacak ekonomik tasarrufun yıllık en az 3 milyar TL'ye ulaşacağı tahmin ediliyor. Ekonomik tasarrufun yanında, islerin cok daha hızlı, kaliteli ve verimli yürütülmesine imkân tanıyan e-dönusüm çözümleri ve hizmetleri, doğanın da korunmasına buyuk oranda katkı sağlıyor. Şirketler e-dönüsüm ile maliyetlerden önemli oranda tasarruf edecek 


TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, 2014 yılında KEP'in e-imza sayısına katkısının 50 bin adetin üzerinde olduğunu belirterek, "E-Fatura ve EDefter kullanıcı sayısı 2015 yılı bası itibariyle yaklaşık 20 bine ulaştı. 2 yıl içerisinde e-Fatura ve EDefter uygulamasına...