03 / 05 / 2024

Ete gelen zamlardan sonunda bu da oldu! Askıda et dönemi başladı!

Ete gelen zamlardan sonunda bu da oldu! Askıda et dönemi başladı!

Sosyal yardımlaşma geleneğinin bir örneği olan "askıda ekmek", "askıda fatura" ve "askıda yemek" uygulamalarının ardından, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bir ilk olan "askıda et" uygulaması hayata geçirildi.



Bu uygulama sayesinde fırınlara ve kasaplara giden ihtiyaç sahibi vatandaşlar, ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde alabilecekler.

 

Bayburt’ta ilk askıda et

Bireylerin yardımlaşması ve paylaşma duygusunun artmasıyla birlikte, ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan esnafların sayısı da artmaya devam ediyor. Fırıncı esnafı Bünyamin Pala'nın başlattığı askıda ekmek ve pide uygulamasına bir destek de kasap esnafı Yusuf Yılmaz'dan geldi.

Bayburt'ta 20 yaşındaki genç kasap Yusuf Yılmaz, evine et götüremeyen vatandaşlara yardım etmek amacıyla harekete geçti. Komşu esnafının böyle bir talebi olması üzerine, gelen talepleri geri çevirmeyerek kabul etti.

Yılmaz, başlangıçta komşu esnafların da uygulamaya katkı sağladığını belirtti ve hayırsever Bayburtluların da her geçen gün desteklerini artırdığını ifade etti. Yılmaz, günlük 3-4 kilo etin askıda olduğunu ve etin tükendiği durumlarda et talep eden vatandaşlara kendi et reyonundan yardımcı olduklarını, böylece kimseyi eli boş çevirmediklerini vurguladı.

 


Geri Dön