30 / 04 / 2024

Özel okullardan 'erken kayıt dönemi başladı' mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

Özel okullardan 'erken kayıt dönemi başladı' mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

2024-2025 öğretim yılı için özel okullarda erken kayıtlar başladı. Özel okullar ''erken kayıt dönemi başladı'' mesajı atmaya başlarken veliler gelen mesajlar karşısında şoke oldu. 



Özel okulların 2024-2025 öğrenim yılı eğitim ücretleri açıklanmaya başladı. Geçen sene yüzde 65 zam oranı belirlenirken, bu sene resmi rakam henüz açıklanmadı fakat okullar yüzde 60 zam yaparak, ''erken kayıt dönemi başladı'' mesajları atmaya başladı.

ÖZEL OKULLARIN ÜCRETİ 500 BİN LİRAYI BULACAK! 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; orta segmentte bir özel okulun 2023-2024 öğretim yılı eğitim ücretinin yaklaşık 200-250 bin TL olması bekleniyor. Ayrıca bu rakama ulaşım, forma, yemek, kitap kırtasiye de eklenince yıllık ödenecek ücret 500 bin TL’ye yaklaşacak.

Yabancı ve bazı zincir özel okulların öğrenim maliyeti ise 600-700 bin TL’ye kadar yükselmesi bekleniyor. Örneğin geçen seneki ücret yaklaşık 400 bin TL olan bazı Fransız liselerinin yeni zamlı ücreti 600 bin lirayı geçebilecek. Bazı zincir özel okulların yeni eğitim ücretinin ise  500 bin TL’yi bulacağı söyleniyor. 

Özel okullardan erken kayıt dönemi başladı mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

''ERKEN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI''

Çocuğu ilkokulda okuyan bir veli  2023-2024 yılı eğitim ücreti olarak 100 bin TL  ödediğini ve servis, kitaplar, yemek ve kıyafet bu ücrete dahil olmadığını söyleyerek ''Bu yıl, geçen seneki gibi kayıt yenileme için okuldan ‘erken kayıt dönemi başladı’ mesajları şaşırttı” dedi. 

BU FİYATLARA ÇOCUK OKUTAMAYIZ'

Bir veli, okul yönetiminin, görüşmeye gitmeden artış konusunda bilgi vermiediğini ve  devletin zam oranı belli değilken kayıt için çağrıldıklarını söyledi.

Her şey planlanmış diyen Veli '' Okul sahiplerini vicdanlı olmaya çağırıyoruz. Duyduğumuza göre ücret artışı yüzde 60 yapılmış. Yemek ücret sınırlaması yok, ucu açık. Kitaplar geçen yıl 35 bin, bu sene 60 bin. Bu rakamlara çocuk okutayamayız” ifadelerini kullandı.

ÖZEL OKULLAR BATIYOR!

Bir özel okul kurucusu ise önceki yıllarda orta gelir seviyesindeki anne-babaların, biraz konfor ve yabancı dil eğitimi için çocuklarını özel okullara gönderebildiklerine dikkat çekerek: “Bu insanlar artık çocuklarını özel okullara yollayamayacak. Zaten orta halli okul da kalmayacak.

Okullar batıyor. Batmamaları için yüzde 100 zam yapmaları lazım. Öğretmenlerimize devletin verdiği maaşı verebilmeyi isteriz ama çoğu okul bunu yapamıyor. Bazı okullar seneyi kurtarabilmek için erken kayıta başladı.” dedi.

Deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine destek yapılacak!

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!

Kriz eğitim sektörünü vurdu: En az 3 bin okul kapanacak

Özel okul ücretleri ikiye katlandı! Zamlar peş peşe geldi...


 


Geri Dön