16 / 05 / 2024

E-Tahsilat

E-Tahsilat

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Tapu müdürlüklerinde bilgilendirme sms yoluyla yapılarak, e-Tahsilat işlemi gerçekleştiriliyor.

Sungurlu'da 2013 Yılında 503 Konut El Değiştirdi

Çorum Tapu Müdürü Nurettin Buyruk, 2013 yılı içinde Çorum İl genelinde 9 bin 310 adet konutun, Sungurlu’da ise 503 konutun satış işlemi gerçekleştirildiğini söyledi.

İdris Güllüce'den Mustafa Ak'a ziyaret!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Keçiören Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen "E-Tahsilat Uygulaması KİOSK Cihazı'nın Tanıtım Programı"nın ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı makamında ziyaret etti.

Tapu müdürlüklerinde e-tahsilat dönemi başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Tapu müdürlüklerinde bilgilendirme sms yoluyla yapılarak, e-Tahsilat işlemi gerçekleştiriliyor.

E-belediye hizmeti sunan belediyeler nelerdir?

Borç, bildirim, tahakkuk, ödeme, tahsilat, evrak takip sıhhi ruhsat başvurusu gibi işlemler E-belediye sistemi ile online olarak yapılabiliyor. Peki E-belediye hizmeti sunan belediyeler nelerdir, yanıtı haberimizde...

Ev eşyasına haciz kalkınca banka avukatları başka yol buldu!

Yargı paketinde ‘ev eşyalarının haciz’ edilemeyeceğine ilişkin hüküm bankaların tahsilatını vurunca, banka avukatlarının vatandaşı oyuna getirmeye çalıştığı ortaya çıktı. BDDK’ya vatandaşlardan şikayet yağıyor

2009 AVM sayısı 284'e ulaşacak

İnşaatı süren 82 proje ile, 2009 sonuna kadar toplam alışveriş merkezi sayısı 284'e ulaşacak.

Ankara'ya 15 milyon avroluk eğlence merkezi

Ankara Beysukent'te 15 milyon avroluk yatırımla Birlik grup tarafından inşaatı gerçekleştirilen spor ve eğlence merkezi ''Base Life Club'' hizmete girdi.

Beyaz eşyada fırsat yağmuru

Geçen yıl yüzde 11 daralan beyaz eşya sektöründe, firmalar iç pazarı canlandırmak için kampanyalara yüklendi. Kampanyalarda hediye ürünler, indirimler ve taksitli ödeme kolaylıkları dikkat çekiyor.

Bahçeşehir Doğa Parkı Evleri'nde peşinde yüzde 30 indirim!

Emlak Pazarlama İnşaat tarafından inşa edilen Bahçeşehir Doğa Parkı Evleri'nde konutların fiyatı 112 bin TL'den başlıyor.

Esenbahçe Konutları'nda 99 bin TL'ye!

Esenyurt'ta inşa edilen Esenbahçe Konutları'nda fiyatlar 99 bin TL'den başlıyor ve 210 bin TL'ye kadar yükseliyor.

Ovalbahçe'de 6 bin 700 TL peşinatla!

OM İş Ortaklığı tarafından Sarıgazi'de inşa edilen Ovalbahçe'de fiyatlar 67 bin TL'den başlıyor.

Ovalbahçe'de 6 bin 700 YTL peşinatla! Kura yok!

OM İş Ortaklığı tarafından Sarıgazi'de inşa edilen Ovalbahçe'de fiyatlar 67 bin YTL'den başlıyor.

Erikçe Kent Ormanı hayata geçiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Erikçe Kent Ormanı Projesi kapsamında 214 hektar alanda seyir terasları, yapay gölet ve yürüyüş yolları yapılacak.

Elektriğe konutta zam geliyor...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 1 Ocak'tan itibaren konutlardaki elektriğe zam yapma ve sanayi kuruluşlarının aldığı elektrik fiyatını indirme kararı aldı.

E-Tahsilat Haberi

E-Tahsilat

2015 yılında uygulamasına başlanacak e-İpotek ile tapu müdürlüklerinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Ordu Yardımlaşma Kurumu, Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankasının zirai kredilerine ilişkin düzenlenen onama ipotek işlemlerinde taşınmaz malikinin tapu müdürlüğüne müracaatına gerek kalmadan, elektronik ortam üzerinden ilgili kurumun talebi ile işlemler gerçekleşecek.


2015 yılında e-Haciz uygulaması ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak.


2015 yılında teknoloji ile beraber güvenli bir şekilde sanal post sistemi kullanılarak kredi kartı ile tapu harç ve döner sermaye ücretleri ödenebilecek, banka ve ATM’lerde sıra beklemenin önüne geçilerek zaman kaybı azaltılacak.


TAKASBANK ile imzalanan protokol kapsamında; TKGM tarafından gerçekleştirilen mülkiyet hakkının devrini içeren alım satım işlemlerinde, alıcı ve satıcının birlikte...