28 / 04 / 2024

ecrimisil ihbarnamesi ödeme

ecrimisil ihbarnamesi ödeme

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Ecrimisil ihbarnamesi nedir?

İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminatına ecrimisil deniyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nedir?

Ecrimisil indirimli ödeme!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil tazminatı ödenmesi isteniyor. Peki, ecrimisil indirimli ödeme nasıl olur?

Ecrimisil ödeme süresi!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki ecrimisil ne zaman ödenir? İşte ecrimisil ödeme süresi..

Ecrimisil ödeme emrine itiraz!

Hazineye ait olan taşınmazların, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sonucunda ilgililerden ecrimisil alınıyor. Peki söz konusu ecrimisil ödeme emrine itiraz edilebilir mi?

Ecrimisilin tebliği!

Kira bedeli olmayıp, taşınmazın izinsiz kullanımının karşılığı olarak ödenen bir tazminat olan ecrimisilin tebliği nasıl yapılıyor? Ecrimisil ihbarnamesi tebliğ süresi nedir? sorularının cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ecrimisil ihbarnamesi örneği!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil bedeli alınıyor. Peki ecrimisil ihbarnamesi örneği nasıl olur? haberimizde yer alıyor..

Ecrimisil taksitle ödenebilir mi?

Ecrimisil taksitle ödenebilir mi? Ecrimisil bedeli ödeme koşulları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve ecrimisil konusu hakkında kapsamlı olarak fikir edinebilirsiniz..

Soyakpark Aparts ödeme planında son durum! 1.194 TL taksitle!

Soyak Park Aparts projesinin ödeme planına göre aylık taksitler 1.194 TL'den başlıyor…

Çınarlı Bahçe'de 189 bin liraya! 5 farklı ödeme seçeneğiyle! Son gün 15 Nisan!

Çınarlı Bahçe'de konutların fiyatları 189 bin liradan başlıyor. Projede fiyatlar ve ödeme koşulları 15 Nisan'da değişecek. Projedeki konutlar için 5 farklı ödeme seçeneği sunuluyor

Newista Residence Beylikdüzü'nde 6 farklı ödeme koşuluyla! 207 bin TL'ye!

3+1 dairelerin satışlarının tamamlandığı Newista Residence Beylikdüzü projesinde 6 farklı ödeme koşuluyla ev sahibi olmak artık daha kolay

Lagün Sinpaş Evleri'nde 3 farklı seçenekli ödeme planı! 600 bin liraya 3+1!

Sinpaş Lagün projesi kapsamında yer alan konutlar için 3 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Projedeki konutlar hemen teslim ediliyor

Ada Park Evleri Sancaktepe'de 4 farklı ödeme seçeneğiyle! 258 bin liraya 2 oda 1 salon!

Adapark Evleri projesi kapsamında yer alan konutların ödemelerinde 4 farklı seçenek sunuluyor. Sunulan ödeme seçeneklerinde uygun faiz oranları ve indirimler söz konusu...

ecrimisil ihbarnamesi ödeme Haberi

ecrimisil ihbarnamesi ödeme

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminata ecrimisil deniyor.


Hazine taşınmazlarının kişilerce işgale uğradığının tespit edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde "Taşınmaz Tespit Tutanağına" dayanılarak ecrimisil İdarece tespit ediliyor.


Ecrimisil durumunun tespiti halinde, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi gönderiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?


Ecrimisil ihbarnamesi ödeme..

Ecrimisilin Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren belirlenen gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor.


Ecrimisil ihbarnamesine bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. Ecrimisil ihbarname örneği aşağıda yer alıyor:


………. EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi: …/…/…. tarih  ve …… sayılı Ecrimisil İhbarnamesi


İlimiz,...