27 / 04 / 2024

ecrimisil itiraz dilekçe örneği

ecrimisil itiraz dilekçe örneği

Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte ecrimisil itiraz dilekçesi örneği...

Ecrimisil dava dilekçe örneği!

İdarenin veya bir kimsenin izni dışında taşınmazının kullanılması halinde karşı taraftan ecrimisil talep edebiliyor. Ecrimisil talebi, Hukuk Mahkemesi Hakimliğine bir dilekçe ile yapılıyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği...

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı tespit edildiğinde bir dilekçe ile itirazda bulunabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2021...

Değerli konut vergisinde itiraz dilekçe örneği!

Değerli konut vergisi 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Değeri 5 milyon lirayı aşan konutlar değerli konut vergisine tabi olacak. İşte değerli konut vergisinde itiraz dilekçe örneği...

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2017!

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespitine bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2017..

Askıdaki imar planına itiraz dilekçesi örneği!

İlan edilen ve askıda bulunan imar planlarına askı süresince bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte askıdaki imar planına itiraz dilekçesi örneği..

İmar durumuna itiraz dilekçesi!

Bir yerin imar durumu bağlı olunan ilçe belediyesine müracaat edilerek öğrenilebiliyor. Peki, imar durumuna itiraz edilir mi? İmara nasıl itiraz edilir? İşte imar durumuna itiraz dilekçesi örneği..

Sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri!

Sulh hukuk mahkemelerinde gayrimenkul ile ilgili bazı davalar görülebiliyor. Bu davaların açılabilmesi için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri..

Emlak vergisinden muaf olmak için dilekçe örneği!

Emlak vergisi muafiyet koşullarını taşıyan kimselerin dilekçe örneği ile bağlı oldukları belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. İşte emlak vergisinden muaf olmak için dilekçe örneği 2015..

Tapu tescil davası dilekçe örneği!

Tapu tescil davası, tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazı davasız ve aralıksız olarak yirmi yıl süreyle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kişi tarafından bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte tapu tescil davası dilekçe örneği..

İstimlak itiraz dilekçeleri!

Özel şahıslara ait gayrimenkullerin kamu yararına uygun bir şekilde devlet tarafından el konulduğu uygulama istimlak oluyor. İstimlaka bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte istimlak itiraz dilekçeleri..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015!

Yargıtay Kararları gereğince konut kredisi dosya masrafları tüketicinin müracaatı halinde iade edilebiliyor. Peki, iade nasıl gerçekleşir? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015..

Belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği!

İmar planları onay tarihinden itibaren belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Bu sürede plana itiraz edilebiliyor. İşte belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği..

ecrimisil itiraz dilekçe örneği Haberi

ecrimisil itiraz dilekçe örneği

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Hazine taşınmazının ya da bir malın sahibinin idarenin izni ve malın sahibinin rızası dışında gerçek veya tüzel kişilerce bu malı kullanılması karşılığında ecrimisil ödenmesi talep ediliyor.


Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor.


Komisyonlar, gerektiğinde mahallinde inceleme yapmak veya yaptırmak suretiyle itirazları inceler. Komisyonlar üye tam sayısı ile toplanır ve çoğunlukla karar alır. Kararlarda çekimser kalınamaz. Komisyon kararları gerekçeli yazılır. Muhalif kalan üye karşı oy gerekçesini belirtmek zorundadır.


Düzeltme taleplerini inceleyen komisyon kararlarına karşı, fuzuli şagiller tarafından İdareye başka bir itirazda bulunulamaz.


Malmüdürlüklerince düzenlenen, ilgililerince itiraz edilen ve inceleme yetkisi illerde oluşturulan komisyonlara ait olan itirazlar, malmüdürlüklerince en geç beş iş günü içinde taşınmazın dosyası, ecrimisil...