06 / 05 / 2024

Ecrimisil ödeme

Ecrimisil ödeme

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki işgalcilerden alınacak ecrimisik nasıl belirlenir? Ecrimisil ne zaman ödenir?

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Ecrimisil indirimli ödeme!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil tazminatı ödenmesi isteniyor. Peki, ecrimisil indirimli ödeme nasıl olur?

Ecrimisil ödeme süresi!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki ecrimisil ne zaman ödenir? İşte ecrimisil ödeme süresi..

Ecrimisil ödeme emrine itiraz!

Hazineye ait olan taşınmazların, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sonucunda ilgililerden ecrimisil alınıyor. Peki söz konusu ecrimisil ödeme emrine itiraz edilebilir mi?

Ecrimisil taksitle ödenebilir mi?

Ecrimisil taksitle ödenebilir mi? Ecrimisil bedeli ödeme koşulları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve ecrimisil konusu hakkında kapsamlı olarak fikir edinebilirsiniz..

İstwest'ten sıfır faiz ya da teslimden sonra ödeme fırsatı!

İstwest'le, iyi yaşama ulaştırmak için sıfır faiz ya da teslimden sonra ödeme fırsatı sunuyor

Atakent 3 Halkalı'da 426 bin TL'ye 3+1! Üç farklı ödeme koşuluyla!

2 bin 300 konutluk Atakent 3 Halkalı'da önümüzdeki Temmuz ayında teslimler başlayacak. Projede üç farklı ödeme koşuluyla ev sahibi olmak mümkün

Rings İstanbul ödeme planında son durum! 1.620 TL taksitle!

Rings İstanbul projesinin ödeme planında son durum açıklandı. Fiyatları 243 bin liradan başlayan evlerin aylık taksitleri 1.620 liradan başlıyor…

Soyakpark Aparts ödeme planında son durum! 1.194 TL taksitle!

Soyak Park Aparts projesinin ödeme planına göre aylık taksitler 1.194 TL'den başlıyor…

Çınarlı Bahçe'de 189 bin liraya! 5 farklı ödeme seçeneğiyle! Son gün 15 Nisan!

Çınarlı Bahçe'de konutların fiyatları 189 bin liradan başlıyor. Projede fiyatlar ve ödeme koşulları 15 Nisan'da değişecek. Projedeki konutlar için 5 farklı ödeme seçeneği sunuluyor

Newista Residence Beylikdüzü'nde 6 farklı ödeme koşuluyla! 207 bin TL'ye!

3+1 dairelerin satışlarının tamamlandığı Newista Residence Beylikdüzü projesinde 6 farklı ödeme koşuluyla ev sahibi olmak artık daha kolay

Lagün Sinpaş Evleri'nde 3 farklı seçenekli ödeme planı! 600 bin liraya 3+1!

Sinpaş Lagün projesi kapsamında yer alan konutlar için 3 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Projedeki konutlar hemen teslim ediliyor

Ada Park Evleri Sancaktepe'de 4 farklı ödeme seçeneğiyle! 258 bin liraya 2 oda 1 salon!

Adapark Evleri projesi kapsamında yer alan konutların ödemelerinde 4 farklı seçenek sunuluyor. Sunulan ödeme seçeneklerinde uygun faiz oranları ve indirimler söz konusu...

Ecrimisil ödeme Haberi

Ecrimisil ödeme

Ecrimisil nasıl belirlenir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınır. Satış işlemlerine başlanılmamış ve hak sahipliği tespiti yapılmamış 2/B alanlarının işgalcilerinden ecrimisil alınmıyor.


Bu noktada, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilere işgalci deniyor.


Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak karşımıza çıkıyor. Peki ecrimisil miktarı nasıl belirlenir?


Ecrimisilin belirlenmesi...

Ecrimisil tespit ve takdir edilirken, Hazine taşınmazının...