29 / 04 / 2024

ecrimisil taksit

ecrimisil taksit

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle talep ediliyor. Peki, ecrimisil taksitle ödenir mi? İşte ecrimisil taksit esasları..

Büyükçekmece Belediyesi'nden kira ve ecrimisil ödemelerine taksit!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, koronavirüs salgını sebebiyle faaliyeti durdurulan veya ekonomik olarak olumsuz etkilenen kiracı ve ecrimisil işletmecileri için kiraların taksitli ve faizsiz şekilde ödenmesi kararını aldı.

2014 yılı emlak vergisi 2.taksit ödemeleri!

Emlak vergisi, Emlak Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mallar için ödeniyor. 2014 yılı emlak vergisi 1.taksitleri Mayıs ayında ödendi. Peki, 2014 yılı emlak vergisi 2.taksit ödemeleri ne zaman?

Evre Gedizler Sancaktepe'de ilk taksit ödemesi 2015 Eylül'de! 5 bin TL peşinatla!

Sancaktepe'de inşa edilen Evre Gedizler projesindeki kampanyaya göre ilk taksit ödemeleri 2015 yılının Eylül ayında başlıyor. Projede 5 bin TL'lik peşinat ödemesiyle konut sahibi olunuyor.

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar?

TOKİ konutlarının teslim süresi projeye göre 14 ay ile 30 ay arasında değişiyor. Tapular ise, borçlarının bitiminden sonra teslim ediliyor. Peki, TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar?

TOKİ, taksit ve borç bakiyelerine 1 yıl süreyle artış yapmayacak!

TOKİ, son günlerde konut satışlarınclaki taksil ve borç bakiyelerinin yanlış hesaplandığı yolundaki haberler üzerine, sattığı konutların taksit ve borç bakiyelerine bir yıl artış yapmayacağını açıkladı...

GMSİ 2. taksit ödeme zamanı 2014!

GMSİ vergisi (Gayrimenkul sermaye iradı), mesken ve işyeri taşınmaz malların kiraya verilmesinde elde edilen kira geliri için ödeniyor. İşte GMSİ 2. taksit ödeme zamanı 2014...

TOKİ 2014 güncel taksit oranları!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ), tarafından satılan konutların taksit ve borç bakiyelerinde bir yıl süreyle artış yapılmayacak. İşte TOKİ 2014 güncel taksit oranları...

TOKİ taksit ve borç bakiyelerinde bir yıl süreyle artış yapmayacak!

TOKİ tarafından satışa sunulan projelerin taksit ve borç bakiyelerinin belirlenmesinde iki ayrı oran kullanılıyor. TOKİ sattığı konutların taksit ve borç bakiyelerinde bir yıl süreyle artış yapmayacak...

TOKİ taksit artış oranı Ocak- Haziran 2014!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ), Ocak - Haziran yeniden değerlendirme oranları belirlendi. Ocak- Haziran 2014 dönemine ait TOKİ taksit artış oranı açıklandı...

Ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Ecrimisil davası, taşınmaz üzerinde haksız işgalcilere karşı açılıyor. Ecrimisil davası için haksız olan malı kullana kişinin davacının rızası dışında malı kullanması ve kötüniyetli olması gerekiyor. Peki, ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Ecrimisil dava dilekçesi örneği!

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği..

Ecrimisil zamanaşımı süresi!

Taşınmaz işgalcilerinden belli bir oranda tazminat ödemesi istenebiliyor. İşgalcilerden istenen bu tazminata ecrimisil deniyor. Peki ecrimisil zamanaşımı hak düşürücü süre ne kadardır? İşte ecrimisil zamanaşımı süresi..

Ecrimisil davası kime karşı açılır?

Bir malın kullanılmasından doğan menfaatin para ölçülerinde takdirine ecrimisil deniyor. Genellikle hazine adına kayıtlı taşınmazların işgali durumlarında karşımıza çıkan ecrimisil davası kime karşı açılır? İşte ecrimisil davaları...

ecrimisil taksit Haberi

ecrimisil taksit

Ecrimisil taksitle ödenir mi?

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak tanımlanıyor.


Ecrimisilin borcunun Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor.


Süresinde ödenmeyen ecrimisil, millî emlak birimlerince 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilmek üzere onbeş gün içerisinde vergi dairelerine veya gelir servislerine intikal ettirilir. Peki, ecrimisil borcu taksitle ödenir mi?


Ecrimisil taksit esasları..

İlgilisine tebliğ edilen ecrimisil ihbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin tebliğ tarihinden itibaren...