27 / 04 / 2024

Ecrimisile itiraz etmek

Ecrimisile itiraz etmek

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil işlemine karşı, işgalci tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde bir dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır? İşte ecrimisil itirazları..

Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil bedeli, hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan kimselerden alınıyor. Peki ecirimisil bedeline itiraz edilir mi? Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Site aidatı nasıl belirlenir? Aidata itiraz etmek mümkün mü? Yasal yollar neler?

Fahiş kiralar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmişti şimdi de yüksek aidatlar kat malikleriyle site yönetimlerini karşı karşıya getrdi. Site yönetimleri aidat miktarına kafalarına göre belirleyebilir mi? Kat maliklerinin hakları neler?

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Emlak vergisi itirazları için son gün!

Emlak vergisinde belirlenen değerlere itiraz etmek amacıyla dava açılabiliyor. Adli tatil sebebiyle dava açma süresi 7 Eylül'e kadar uzatılmıştı. İtiraz davasında bugün son gün... 

Kanal İstanbul'a itiraz etmek tek başına puan kazandırmaz!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul projesine karşı çıkmasını kaleme aldı. İşte o yazı...

İstanbul Valiliği'nden Kanal İstanbul itirazları hakkında açıklama!

Kanal İstanbul projesini ÇED raporuna olumlu kararı verilmesinin ardından, vatandaşlar il müdürlüklerinde karara itiraz etmek için dilekçe yazmıştı. Dilekçeleri inceleyen İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, itiraz konularının ÇED raporunda değerlendirdiğini belirtti...

İYİ Parti'den Kanal İstanbul Projesi'ne itiraz!

İYİ Parti İstanbul il yöneticileri Kanal İstanbul için yapılan plan değişikliğine itiraz etmek için dilekçe verdi.

Kanal İstanbul'a itiraz için imza atmayan belediye çalışanın darp edildiği iddiası!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz etmek için düzenlenen imza kampanyasına destek vermek istemediği için stant görevlileri tarafından darbedildiğini iddia etti.

Yöneticinin sorumlulukları nelerdir?

Hem apartmanda, hem sitede yöneticilik artık adeta bir meslek oldu. Peki yöneticinin sorumlulukları nelerdir, sorunlar nasıl çözülür? Ödediğiniz aidatlara itiraz etmek mümkün mü?

Mersin'de 1/5000’lik imar planına itiraz tarihi yarın sona eriyor!

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ikinci kez askıya alınan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik Revizyon Nazım İmar Planı’na yeniden itiraz etmek için başvuru süresinin 7 Eylül 2018 tarihinde sona ereceğini dile getirdi.

ABD'de cami projesine itiraz!

ABD'li müslüman kuruluş Basking Ridge İslami Toplumu, Bernards bölgesinde cami inşa etmek için arsa aldı. Vatandaşlar cami projesine itiraz etti. Müslüman kuruluşa 3,25 milyon dolar ödendi.

Ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

Hisseli mülkiyete konu olan taşınmaz mallar için hissedarlar ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Kimi zaman diğer paydaşlar yapılacak bu işleme itiraz etmek isteyebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

Tapuda 18.madde uygulaması iptali!

İmar Kanununun 18. madde uygulamasına itiraz etmek için dava açılabiliyor. Dava, taşınmazın bulunduğu yer idare mahkemesinde görülüyor. İşte, tapuda 18.madde uygulaması iptali!

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisile itiraz etmek Haberi

Ecrimisile itiraz etmek

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisil azine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat oluyor.


Ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı?  Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir?


Ecrimisile itiraz süresi:

Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde ilgili İdareye dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor.


Ecrimisile itiraz dilekçesi örneği:


..........  Emlak  MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi: ././.. tarih  ve .. sayılı Ecrimisil İhbarnamesi


İlimiz, ... İlçesi, .........Mahallesinde bulunan ... ada ... parsel no.lu ...... m² yüzölçümlü Hazineyeait taşınmazın tamamını / ... m² sini .........