29 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'a itiraz için imza atmayan belediye çalışanın darp edildiği iddiası!

Kanal İstanbul'a itiraz için imza atmayan belediye çalışanın darp edildiği iddiası!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz etmek için düzenlenen imza kampanyasına destek vermek istemediği için stant görevlileri tarafından darbedildiğini iddia etti.



Eskişehir'in merkez Odunpazarı ilçesi Doktorlar Caddesi'nde dün CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz için imza kampanyası için stant kuruldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; iddialar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi çalışanı Kemal Şahin (36) ile stant görevlileri arasında imza kampanyasına destek vermek istemediği için tartışma meydana geldi. Şahin, çıkan tartışmada darbedildiğini iddia etti. Tarafların birbirinden şikayetçi olmasıyla Şahin ile CHP Tepebaşı İlçe Teşkilatı üyeleri M.A. ve A.N. polis merkezine götürüldü. Taraflar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanı Kemal Şahin, konu hakkında yaptığı açıklamada, yoldan geçtiği sırada stant görevlilerince imza atmasının istendiğini belirtti.

İmza vermek istemediklerini ifade eden Şahin, şu açıklamalarda bulundu:
"Ben parti ayrımı yapmadan, devlete millete bağlı bir vatandaşım. 'Devletimiz yol yaptı, köprü yaptı, kanal da yapsın bunda ne var' diye tepki gösterdim. 'Montunda belediyenin amblemi var, o amblem sana yakışmıyor' dediler. O sırada birisi görüntü çekiyordu. Bunun üzerine, 'Neden görüntü çekiyorsunuz, beni işimden etmek mi istiyorsunuz' dedim. İmza atmadığımdan hem darbedildim hem de işimden olacağım. Hastaneye gittim, darp raporu aldım. Boynumda sargı var. Bu olaydan sonra iş yerimden arayıp belediyeye çağırdılar, hakkımda bir tutanak olduğunu söylediler. Sebebini sorunca da üniforma ile çarşıda gezerken standa saldırdığımı belirttiler. Avukatımla görüşeceğimi söyleyerek tutanağı imzalamadım. Bir sebebe bağlayarak işime son verecekler diye korkuyorum."

M.A. ve A.N'nin ise Şahin'i kendilerinin durdurmadığını, standa gelip hakaretlerde bulunmasıyla diğer partililerle sakinleştirmeye çalıştıklarını iddia ederek, daha sonra polislerin olaya müdahale ettiğini kaydetti.

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar da tarafların birbirinden şikayetçi olduklarını belirtti.

Adar, "Vatandaşın standa gelip hakaret ettiğini öğrendim. Küfürlü konuşmuş ve oradakilere bıçak çekmiş. Yaşanan arbede sonucunda da iki taraf da karakolda ifade verdi zaten." şeklinde konuştu.
 

Kanal İstanbul'a onay veren Ahmet Şahin görevden alındı!

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'a onay veren Fuat Alarçin’i görevden aldı!


Geri Dön