29 / 04 / 2024

ecrimisilin kiradan farkı

ecrimisilin kiradan farkı

Hazine taşınmaz malının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarece talep edilen tazminatına ecrimisil deniyor. Peki ecrimisil kira mıdır?

Göztepe ve Karşıyaka statlarının ihalelerinde maliyet farkı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ,İzmir Milletvekili Hamza Dağ'la bir araya geldi. Altuğ, Göztepe ve Karşıyaka statları için düzenlenen yeni ihalelerdeki maliyet farkına dikkat çekti.

Konut projelerinde 60 ayda vade farkı sıfırlandı!

Konut üreticileri sektördeki devamlılığı sürdürmek için projelerini kampanya ile alıcısına satıyor. Projelerde 60 ayda vade farkı sıfırlandı. İşte o kampanyalar ve projeler...

Konut kampanyalarıyla vade farkı yüzde 1'i aştı!

Konut sektöründeki kampanyalar konutta vade farkını yükseltti. Bankalardan beklenilen desteğin gelmemesiyle vade oranları yüzde 1'in üzerine çıktı.

Akcan Yapı'dan Bursa'da fark yaratacak projeler!

Bursa'da 2001'den beri faaliyet gösteren Akcan Yapı, bölgede bugüne kadar yüzlerce konut inşa etti. Akcan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akça, fark oluşturacak projelere imza atarak sektörde ön plana çıktıklarını belirtti.

Kot farkı sistemi sona eriyor!

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Çeşme TOKİ Konutları'ndaki fiyat farkı yargıda!

TOKİ'nin İzmir Çeşme Reisdere Mahallesi’nde hayata geçirdiği projede başvuru fiyatı ile teslim fiyatı arasındaki fiyat farkı yargıya taşındı.

Loda Mobilya, Libero Köşe Koltuğu ile fark yaratıyor!

Dekorasyonda renk seçiminin önemi yadsınamaz. Tercih ettiğiniz renk ve tonlar ile yaşam stilinizi yansıttığınız alanlar yaratmanız mümkün. Loda Mobilya, Libero Köşe Koltuğu ile yaşam alanlarında fark yaratmaya devam ediyor.

Benevre Beytepe'nin sosyal alanları fark yaratıyor!

Ağustos 2017 yılında konut sahiplerine kapılarını açacak olan Ankara'nın başarılı konut projesi Benevre Beytepe; sunduğu sosyal alanlar ile de fark yaratacak.

Mimar adaylarından İzmir Engelli Farkındalık Merkezi'ne ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Mimarlık Fakültesi öğrencilerini ağırladı.

Bursa'da inşaat sektöründe güç birliği fark yarattı!

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da kentsel dönüşüm projeleri tüm hızıyla sürüyor. Daha güzel bir Bursa için özel sektör ve belediyelerin yaptığı güç birliği inşaat sektöründe fark yaratıyor.

İzmir Engelli Farkındalık Merkezi açıldı!

Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'de açıldı. Engellilerin yaşamındaki zorlukların deneyerek anlanması ve empati kurulmasını hedefleyen merkezin ilk ziyaretçisi Başkan Aziz Kocaoğlu oldu.

Topraktan girdiğiniz evi teslim alırken KDV farkını isteyin!

2 yıl önce topraktan projeye giren vatandaşlar yüzde 18 KDV’li evin parasını ödemişti. Bugün fatura kesilip KDV devlete yüzde 8’den ödeniyor. Eğer sözleşmede KDV hariçse 10 puanlık farkı isteyin.

Kale, Cersaie’de fark yarattı!

Kaleseramik, seramik sektörünün dünyadaki en önemli buluşma noktası olan Cersaie’de, ilk kez görücüye çıkardığı yeni ürünleri ile fark yarattı.

ecrimisilin kiradan farkı Haberi

ecrimisilin kiradan farkı

Ecrimisil kira mıdır?

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat olarak tanımlanıyor.


Ecrimisilin alındığı kimselere işgalci deniyor. İşgalciler; Kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilerdir. Peki, ecrimisil kira mıdır?


Kira bedeli ile karıştırılan ecrimisil kira bedeli olmayıp, taşınmazın izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak karşımıza çıkıyor.


Ecrimisil bedellerinin tahsil edilmesi, taşınmazdaki kullanımın devamı hakkını vermiyor. İkinci ve müteakip defalar ecrimisil tahsil edilmiş olması, Kanun ve...