19 / 05 / 2024

Ecrimisilin takdiri

Ecrimisilin takdiri

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle alınan ecrimisilin tespitiyle birlikte ecrimisilin takdiri nasıl oluyor? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor..

Torium AVM'nin 2021 piyasa değeri belli oldu!

Torunlar GYO tarafından Esenyurt'ta hayata geçirilen Torium AVM'nin gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. Torium AVM'nin değeri ve kira takdiri belirlendi...

Acele Kamulaştırma nedir? Acele kamulaştırma nasıl yapılır?

Acele Kamulaştırma, yurt savunması ihtiyacı ya da özel durumun aceleliğine Bakanlar Kurulu'nun karar vermesiyle uygulanan, taşınmaz mallara en kısa sürede kıymet takdiri yapılarak devlet tarafından el konması işlemidir.

Ecrimisil dava dilekçesi örneği!

Ecrimisil davası, haksız işgal tazminatı olan ecrimisilin geriye dönük olarak hesaplanarak haksız yere bir malı kullanandan alınarak hak sahibine verilmesi için bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği..

Milli emlak irtifak hakları!

Hazine taşınmazları üzerinde verilecek kullanma izni ve tesis edilecek irtifak haklarında bedel takdiri neye göre belirleniyor? Hazine arazileri üzerinde irtifak hakkı nasıl kuruluyor? İşte milli emlak irtifak hakları...

Emlak vergi değerinin takdiri!

Emlak vergi değeri, Emlak Vergisi mevzuuna giren bina, arsa ve arazinin rayiç bedeline; Rayiç bedel ise bina, arsa ve arazinin beyan tarihindeki normal alım satım bedeline deniyor. Peki emlak vergi değerinin takdiri nasıl yapılır?

Emlak vergisine matrah olacak vergi değerlerinin takdiri!

Emlak vergisine matrah olacak vergi değerlerinin takdirine ilişkin tüzük 15 Mart 1972 tarihinde 14129 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki emlak vergisine matrah olacak vergi değerleri nelerdir? İşte yanıtı...

Hediye ve hibeler beyan edilir mi?

Hediye ve hibeler beyan edilir mi?: Hediye/hibe niteliğindeki eşyayı alan ilgilisi, eşya değerinin on aylık net asgari ücret toplamını aşan değerde olduğunu belirlemesi halinde, il defterdarlığına değer takdiri için kurumları vasıtasıyla gönderir...

Tarımsal nitelikli taşınmazları değerleme ekibi göreve hazır!

Tarım sektörüne kredi veren Ziraat Bankası yanında özel bankaların da tarım sektörünün finansmanındaki rolleri artmaya başladı. Buna bağlı olarak tarımsal kıymet takdiri çalışmalarının doğru yöntemlerle yapılması daha da önem kazandı...

Emlak vergisi değeri bulunmayan taşınmaz malların kıymetinin takdiri!

Emlak vergisi değeri bulunmayan taşınmaz malların kıymetinin takdiri hakkında yönetmelik, 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan hükümler....

Ecrimisilin hukuki dayanağı!

Ecrimisil konusu hukuk dünyamızda nasıl yer alıyor? Ecrimisilin hukuki dayanağı nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve bun konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..

Ecrimisilin işgalcinin rızası ile tahsili!

Geçmişe yönelik izinsiz hazine taşınmazı kullanımlarından alınan işgal tazminatı olan ecrimisilin işgalcinin rızası ile tahsili nasıl oluyor ? Ecrimisilin tahsili hakkında merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor..

Ecrimisilin tebliği!

Kira bedeli olmayıp, taşınmazın izinsiz kullanımının karşılığı olarak ödenen bir tazminat olan ecrimisilin tebliği nasıl yapılıyor? Ecrimisil ihbarnamesi tebliğ süresi nedir? sorularının cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ecrimisilin takdiri!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle alınan ecrimisilin tespitiyle birlikte ecrimisilin takdiri nasıl oluyor? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor..

Ecrimisilin takdiri Haberi

Ecrimisilin takdiri

Ecrimisilin takdiri!


Ecrimisil genelde izinsiz olarak Devletin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan  arazi ve arsalarla diğer taşınmazların ilgisi olmayan kişilerce izinsiz olarak kullandıklarının tespiti halinde kullanan özel veya tüzel,kişilerle şirketlere Kullanılan gayrimenkulün kullanım süresi içinde getirebileceği gelir karşılığı göz önünde bulundurularak bedel tespitini yönetmelik hükümlerine göre ödenmesi gereken tazminat bedeli olarak karşımıza çıkıyor. 



Ecrimisilin tespiti yapıldıktan sonra ecremisilin takdiri meydana geliyor. Peki ecremisilin takdiri nasıl oluyor? İşte sorunuzun cevabı..


Ecrimisil takdirinde iki önemli nokta bulunuyor. Bunlardan birincisi bu takdirin kimler tarafından yapılacağı; ikincisi ise bu takdir yapılırken göz önünde bulundurulması gereken hususların neler olacağıdır.


Öncelikle ecrimisil bedellerinin kimler tarafından yapılacağı noktasına değinecek olursak; 2886 sayılı Kanun’un 75. maddesinin 6009 sayılı Kanunla değiştirilmeden önceki şeklinde “…fuzuli şagilden, bu Kanun’un 9....