24 / 12 / 2024

Edebiyatta Mimarlık kitabı

Edebiyatta Mimarlık kitabı

Mimarlık, mühendislik, şehircilik, kentleşme, endüstri ürünleri tasarımı, peyzaj tasarımı, arkeoloji, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın’ın yeni kitabı Edebiyatta Mimarlık çıktı.

Osmanlı Mimarlık Kültürü kitabı ile mimarlık dersleri!

Avrupa’daki Osmanlı mimarisi hakkında en kapsamlı eserlerin yazarı restoratör, Ekrem Hakkı Ayverdi’nin anısına hazırlanan “Osmanlı Mimarlık Kültürü” kitabında, Osmanlı mimarisi farklı yönleriyle ele anlıyor.

Mimarlıkta yeni bir iklim başlasın istiyoruz!

Edebiyatta Mimarlık kitabının tanıtımı kapsamında, 25 Ekim Salı akşamı Yapı-Endüstri Merkezi Fulya sahnesinde “Edebiyattaki Mimarlığı Konuşalım” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Edebiyatta Mimarlık kitabı çıktı!

Mimarlık, mühendislik, şehircilik, kentleşme, endüstri ürünleri tasarımı, peyzaj tasarımı, arkeoloji, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın’ın yeni kitabı Edebiyatta Mimarlık çıktı.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin Kültür Yapıları kitabı yayınlandı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 4 yıl önce başlattığı “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi” kapsamında yayınlanan “Kültür Yapıları” başlıklı 4. kitap, kültür yapıları için tasarlanmış mimari projelerin dikkat çeken örneklerini bir araya getiriyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık 10’uncu kez Cityscape Global 2014’te yerini aldı!

Türkiye’nin 32 firma ile temsil edildiği bu uluslararası gayrimenkul platformunda 10’uncu kez yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık, yeni kitabı “Tabanlıoğlu Mimarlık: Saydamlık ve Modornite”nin Ortadoğu lansmanını da gerçekleştirdi.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 4. kitabı için başvurular başladı!

Farklı yapı türlerini eksen alarak, Türkiye çağdaş mimarlık ortamını belgelemeyi, tartışmayı ve yeni çalışmalar için zemin oluşturmayı hedefleyen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 4. kitabı için çalışmalar başladı...

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. kitabı Eğitim Yapıları yayımlandı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 3 yıl önce başlattığı “ VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi ” kapsamında hazırlanan “ Eğitim Yapıları ” başlıklı 3. kitap yayımlandı.

Vitra Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin üçüncü kitabı 22 Ocak'ta tanıtılacak!

Vitra ve Türk Serbest Mimarlar Derneği, Vitra Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin üçüncü kitabı Eğitim Yapıları'nın tanıtım gecesi kapsamında, Mimar Dorte Mandrup Mimarlık ve Öğrenmenin Yeni Yolları başlıklı konuşma yapacak...

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi 2. kitabında İstanbul'dan 11 yapı!

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin ikinci kitabına seçilenler arasında, İstanbul’dan da 11 yapı yer alıyor...

XXI Mimarlık Tasarım ve Mekan Dergisi Sosyolog Saskia Sassen İstanbul'da ağırladı!

1990'ların başında yayınladığı Küresel Kent kitabıyla küreselleşmenin şehirlere etkisini öngören Saskia Sassen, XXI Mimarlık, Tasarım ve Mekan dergisinin Nisan sayısında yer aldı

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği işbirliğiyle VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi başlıyor!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin ilk sergisi Mutluluk Fabrikaları, Mimar Saitali Köknar'ın küratörlüğü ve Pelin Derviş'in koordinatörlüğüyle, 7 Şubat'ta Galeri Işık Teşvikiye'de açı

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'yı Ömerler Mimarlık tasarladı!

Ömerler Mimarlık'ın İstanbul Ataşehir'de projesini tamamladığı “Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena”, NBA kalitesini Türkiye'ye taşıdı.

Selçuklu Kongre Merkezi, Tabanoğlu Mimarlık tarafından tasarlanıyor!

Konya Selçuklu Belediyesi, 50 milyon liraya mal olacak bir kongre merkezi yaptırıyor. Selçuklu Kongre Merkezi'ni dünyadaki 100 büyük mimarlık ofisi içinde yer alan Türk şirketi Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi tasarladı

Edebiyatta Mimarlık kitabı Haberi

Edebiyatta Mimarlık kitabı


Mimarlık, mühendislik, şehircilik, kentleşme, endüstri ürünleri tasarımı, peyzaj tasarımı, arkeoloji, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın’ın yeni kitabı Edebiyatta Mimarlık çıktı.


YEM Yayın’ın yeni kitabı Edebiyatta Mimarlık, mimarlığın edebiyatla ilişkisini irdelemek ve başta tasarımcılar olmak üzere mimarlığa ilgi duyan tüm okuyucular için yepyeni algı kapıları açmak amacıyla kurgulanmıştır. Edebiyatta Mimarlık sözel, düşünsel, kurgusal, estetik, insan ruhunu eksen alan yaratıcı dünyasıyla edebiyatın ve aynı amaca farklı yollardan ulaşmaya çalışan mimarlığın iki kadim disiplin olduğunun ve bu ikisinin içinde birbirini besleyen sayısız unsur bulunduğunun bilinciyle kurgulanmıştır. Mimarların, edebiyatın önemli yapıtlarında, önemli yazarlarca yaratılmış mekân kurgusunu içselleştirdikleri takdirde emsalsiz bir imge dünyasına ulaşacakları ve bu deryada bulduklarıyla yapıtlarını çok daha nitelikli ve değerli bir noktaya taşıyacakları öngörüsüyle hazırlanmıştır.


Mimar, sanatçı, felsefeci...