15 / 05 / 2024

Edessa Mozaik Müzesi

Edessa Mozaik Müzesi

Şanlıurfa Haleplibahçe'de yapılması kararlaştırılan müzelerin temelinin bu ay içerisinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından atılması bekleniyor

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan , Adana Arkeoloji Müzesi açılışına katıldı. Bakanlar, açılıştan sonra müzeyi gezdi.

Hatay Arkeoloji Müzesi Zeugma'yı geride bırakacak!

Yaklaşık 3 bin 500 metrekare mozaiğin sergileneceği Hatay Arkeoloji Müzesi, 2 bin 462 metrekare mozaiğe ev sahipliği yapan Zeugma Mozaik Müzesi'ni geride bırakarak, dünyanın en büyük mozaik koleksiyonuna sahip olacak.

Hatay Arkeoloji Müzesi, mozaikte dünya birinciliğine aday!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da, bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bir bölümü açılan arkeoloji müzesi, tamamlandığı "dünyanın en büyük mozaik koleksiyonunun sergilendiği" müze olacak.

Hatay Arkeoloji Müzesi hizmete açıldı!

Hatay’da yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan ve dünyanın en büyük mozaik müzesi olmaya aday olan Hatay Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerine kapılarını açtı...

Dünya'nın ikinci büyük müzesi Başbakan Davutoğlu tarafından açıldı!

Ahmet Davutoğlu, Hatay Arkeoloji Müzesi'ne geçerek müzenin ve restorasyonu tamamlanan Saint Pierre Kilisesi 'nin açılışını yaptı. Mozaik sergileme alanı bakımından dünyanın ikinci büyük müzesi açıldı.

Zeugma Mozaik Müzesi 11 ayda 198 bin ziyaretçi ağırladı!

Tunus Bardo Müzesi'nden devralan ve saç örgüleri, çıkık elmacık kemikleri nedeniyle "Çingene Kızı" diye adlandırılan mozaiğin de sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi'ni 11 ayda 198 bin kişi ziyaret etti...

Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nde 10 bin eser sergilenecek!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Emin Önen, tamamlandığında Türkiye'nin en büyük kompleksi olacak Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Müze Kompleksi'nde yaklaşık 10 bin eserin sergileneceğini söyledi.

Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep'in simgesi oldu!

Yaklaşık 3 yıl önce açılan mozaik müzesi, kenti ziyaret eden turistlerin uğrak yeri haline geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "Müze, şehrin tanıtımına önemli katkı sağlıyor" dedi.

Zeugma Mozaik Müzesi'ni üç yılda 550 bin kişi ziyaret etti!

Zeugma Mozaik Müzesi'ni üç yılda 550 bin kişi ziyaret etti. Resmi açılışı 9 Eylül 2011'de gerçekleştirilen 25 bini kapalı olmak üzere 30 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Zeugma Mozaik Müzesi'ni üç yılda 550 bin kişi ziyaret etti!

"Dünyanın en büyük mozaik müzesi" unvanını Tunus Bardo Müzesi'nden devralan Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.Zeugma Mozaik Müzesi'ni üç yılda 550 bin kişi ziyaret etti.

Hatay'daki Antakya Müzesi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay'daki Antakya Müzesi'nin yüzde 70'i tamamlandı. Eserler yeni yerlerine taşınıyor. Mekân ziyarete açılınca, dünyanın en büyük mozaik sergileme alanına sahip müzesi unvanına sahip olacak...

Hatay Arkeoloji Müzesi'nin tamamlanan bölümleri tanıtıldı!

Turizm Haftası etkinliklerinin kapanış kokteyli, eserleri yerleştirme çalışmaları devam eden ve mozaik sergileme alanıyla dünyanın en büyük müzesi olma özelliğini taşıdığı bildirilen Hatay Arkeoloji Müzesi'nde yapıldı.

Zeugma Mozaik Müzesi'ni 2 yılda 413 bin kişi gezdi!

Dünyanın en büyük eserinin sergilendiği Gaziantep'teki Zeugma Müzesi'ni temmuz sonu itibariyle gezenlerin sayısı, 413 bini buldu. Müze yerli turistler kadar yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor...

Edessa Mozaik Müzesi Haberi

Edessa Mozaik Müzesi



Şanlıurfa müze projesi toplamda 200 bin metrekarelik alanda uygulanacak. Haleplibahçe'de 57 bin metrekare alanda mevcut arkeoloji müzesinin 10 katı büyüklüğünde 24 bin metrekare kapalı alanda 3 katlı Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, 33 bin metrekarelik alanda ise Edessa Mozaik Müzesi mozaiklerin sergileneceği yer ve iki müze arası Arkeo Park yapılacağı kaydedildi. 


Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, geri kalan 140 bin metrekarelik alanda da arkeoloji araştırma merkezi ve çok amaçlı tanıtım merkezi, amfi tiyatro, kültür ve sanat merkezi, hediyelik eşya reyonları, kafeterya, rekreasyon alanı ile 750 araçlık açık ve kapalı otopark yapılacağını ifade etti.


Projenin tamamlanması ile müzelerin çevre ilerle değil de dünyanın en zengin mozaiklerine sahip Tunus ülkesi ile yarışacak düzeye ulaşacağını anlattı. Buraların dünyanın en kıymetli mozaiklerinin sergilendiği müzeler olacağını aktaran Ercan,...