04 / 05 / 2024

edinilmiş mallar ne demek

edinilmiş mallar ne demek

Edinilmiş mallar ile ilgili yasal esaslar Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. Peki edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Tapumu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu, resmi bir belgedir. Bu belge, Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu bir kişi ya da kişilerin üzerinde olan malları gösterir. Her gayrimenkule ait bir tapu belgesi bulunur. Peki Tapumu kaybedilir ise ne yapılmalıdır?

Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün bu arsa, ev ya da dükkan olabilir bu malların ortaklarını ifade eden tapu çeşididir. Peki” Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?” İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Vefat eden bir kimsenin malvarlığı mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

2020 emlak vergisi birinci taksit ödemeleri ne zaman?

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?

Evlilikte eşe bağışlanan mallar boşanma sırasında talep edilebilir mi?

2002'de yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu, evliliklerde eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi geçerliliği de getirdi. Peki evlilikte eşe bağışlanan mallar boşanma sırasında talep edilebilir mi?

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Evlenmeden öncesine ait mallar paylaşılmaz!

Evlenmeden önce edinilmiş mallar ile miras yolu ile intikal etmiş mallar üzerinde evleneceğiniz kişinin herhangi bir hakkı bulunmaz. 

edinilmiş mallar ne demek Haberi

edinilmiş mallar ne demek

Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallar ile ilgili yasal esaslar Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.


Edinilmiş mallar

MADDE 219.- Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir. Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,

3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,

4. Kişisel mallarının gelirleri,

5. Edinilmiş malların yerine geçen değerler.


Kişisel mallar

1. Kanuna göre

MADDE 220.- Aşağıda sayılanlar, kanun gereğince kişisel maldır:

1. Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya,

2. Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir...