02 / 05 / 2024

edirne eski vali konağı ne olacak

edirne eski vali konağı ne olacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir süre önce mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne geçen Eski Vali Konağı’nın kadın merkezi olarak hizmete açılacağını söyledi.

Azra Akın Edirne'ye yerleşti! Çiftlikte yeni yaşam!

Kasım'da oğlu Demir’i kucağına alan Azra Akın, Edirne’de bir çiftlikte yaşıyor. Eski manken, hafta sonu oğluyla iki buzağıyı ziyaret etti. 

Edirne Kavacık’ta OSB isyanı!

2016'da eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından onaylanan Edirne Uzunköprü Kavacık Köyü'nde yapılması planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi Projesi için bölge sakinleri harekete geçti. 

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Çiftlik Bank'ın İnegöl'deki tesisi FETÖ sanığının şirketinden alınmış!

Çiftlik Bank'ın, İnegöl'deki tesislerini, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Harput'un da aralarında bulunduğu 60 sanığın yargılandığı davada ev hapsi verilen bir iş adamına ait şirketten yaklaşık 12 milyon liraya satın aldığı öğrenildi.

Edirne Meriç Ziraat Odası'na yeni hizmet binası!

Edirne'de üreticilere daha iyi koşullarda hizmet verebilmek için yeni hizmet binası inşa edilecek. Edirne Meriç Ziraat Odası (MZO) Başkanı Ömer Ergin, eski binanın taşınacağını söyledi.

Antalya Pal City 2 Vali Konakları'nda doğa ile yaşam keyfi!

Antalya eski Vali Yardımcı Turan Eren'in Kooperatif Başkanı olduğu Pal City 2 Vali Konakları, üyelerine doğayla iç içe bir yaşam alanı sunuyor.

Sivas eski Numune Hastanesi, kent meydanı oluyor!

Sivas Valisi Davut Gül, eski numune hastanesinin 57 bin metrekarelik arsasında kent meydanı projesi yapacaklarını söyledi. Vali Gül, ekonomik ömrünü tamamlayan binaların yıkılarak yerine cami ve meydan projesi yapılacağının müjdesini verdi.

Eskişehir Çifteler doğalgaza kavuştu!

Eskişehir'in Çifteler ilçesinin en büyük projelerinden biri olan doğalgaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Çifteler Kaymakam Vekili Mehmet İcik, ilçe belediye başkanları, ESGAZ Genel Müdürü ve vatandaşların katılımlarıyla hayata geçirildi.

Edirne Kanal Projesi ne zaman tamamlanacak?

Edirne’de tahliye kanalı projesi devam ediyor. Vali Günay Özdemir, Kanal Proje’sinin taşkınların önlenmesinde kesin çözüm olmadığını söyledi.

Edirne Eski Elektrik Fabrikası’nın inşaatı bu ay bitecek!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eski Elektrik Fabrikası’nı 29 Ekim 2016 tarihinde açmayı planladıklarını belirtti.

Edirne Eski Elektrik Fabrikası 29 Ekim'de açılıyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tarihi Binanın inşaatını Ağustos ayı sonunda bitirmiş oluruz. 29 Ekim gibi özel ve anlamlı bir günde de açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi.

Antalya Pal City 2 Vali Konakları'nın temeli atıldı!

Antalya eski Vali yardımcısı Turan Eren’in kooperatif başkanı olduğu Pal City 2 Vali Konakları’nın yapımına başlandı. 200 konutluk proje lansman aşamasında satıldı.

Edirne Ulu Camii yenilendi!

Edirne’de Vakıf Haftası kapsamında Osmanlı döneminde padişahların kılıç kuşanma merasimlerinin yapıldığı, kentin eski camii olan ve yapımı 1414’te tamamlanan Ulu (Eski) Camii çiçeklerle bezenerek adeta rengarenk oldu.

edirne eski vali konağı ne olacak Haberi

edirne eski vali konağı ne olacak


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, , Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ  ve basın mensuplarıyla birlikte mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne  geçen Eski Vali Konağı’nı gezdi.


Eski Vali Konağı’nın uzun yıllar Vali Konağı olarak hizmet verdiğini ifade eden Gürkan, “ Vali Konağı daha sonra İl Özel İdaresi’ne devredildi. Rahmetli Edirne Valisi Fahri Yücel zamanında benimde içinde bulunduğum bir ekip tarafından restore edilen konak; bir dönem Edine Valiliği Konuk Evi olarak kullanıldı ve geçtiğimiz yıl Edirne Valiliği ile yaptığımız takas sonucunda Edirne Belediyesi’nin mülkiyetine geçti” ifadelerine yer verdi.


Önceki dönem Edirne Valisi Dursun Ali...