13 / 05 / 2024

edirne Fatih Sultan Mehmet Müzesi

edirne Fatih Sultan Mehmet Müzesi

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi açıldı!

Yıl İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Sultan Mehmet Şubesi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Yılmaz ve Alime Yılmaz ortaklığında açıldı.

Edirne'ye Fatih Sultan Mehmet Müzesi yapılacak!

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı Saatli Medrese müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese, 'Fatih Sultan Mehmet Müzesi' oluyor.

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul çıkışı: Fatih Sultan Mehmet dirilse hesap sorar!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Fatih Sultan Mehmet, bugün ayağa kalksa, dirilse, ‘Sen ne yapıyorsun’ der.” dedi.

Tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigarı olan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak.

Edirne Saatli Medrese açıldı!

Edirne'de, restorasyonu tamamlanan, Fatih Sultan Mehmet'in de eğitim aldığı Saatli Medrese açıldı.

Çekmeköy Fatih Sultan Mehmet Mahallesi parkı imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi, 3961 parsel ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, parkına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Türbe üzerine düğün salonu yapılınca Edirne ayağa kalktı!

Edirne’de CHP'li belediyenin Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesinin üzerine düğün salonu yapması, büyük tepkilere yol açtı.

Bartın Fatih Sultan Mehmet Lisesi’ne yeni bina yapılacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’ne yeni bina ihalesinin 10 Şubat 2017 tarihinde Bartın İl Özel İdaresince gerçekleştirileceğini açıkladı.

Çatalca'nın Nakkaş Mahallesi, Fatih'in mirasıdır!

Gazete'de yayınlanan Acele Kamulaştırma Kararı ile yüzde 35'i istimlak edilen Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, “Burası Fatih Sultan Mehmet'in nakışçısına hediye ettiği köydür. Nakkaş’a sahip çıkmak Osmanlı mirasına sahip çıkmaktır” dedi.

edirne Fatih Sultan Mehmet Müzesi Haberi

edirne Fatih Sultan Mehmet Müzesi

Edirneli Fatih Sultan Mehmet adına Saatli Medrese'de yapılacak müzeyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in talimatıyla başlanan çalışmalar, Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) iş birliğinde sürdürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; daha önce planlama konferansı yapılan çalışmalar kapsamında sık sık yerinde incelemeler ve planlamalar yapıyor.

Çalışmalar kapsamında FSMVÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Fırat Diker ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, medresede incelemeler yaptı. 

Diker, Saatli Medrese'nin Fatih Sultan Mehmet'in babası II. Murad döneminde yaptırıldığını söyledi.

Edirne Valiliği ile üniversiteler arasında imzalanan protokol kapsamında medrese yapısının Fatih Sultan Mehmet Müzesi'ne dönüştürüleceğini hatırlatan Diker, "Bu mekanın minör ölçeğine sığmayacak kadar büyük bir tarihi figürün hayatını anlatmaya gayret göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Diker, medrese...