14 / 05 / 2024

edirne Karağaç Tahliye Kanalı projesi

edirne Karağaç Tahliye Kanalı projesi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Edirne’de inşa edeceği dev Karağaç Tahliye Kanalı ile yağışlardan ve kar erimelerinden dolayı yaşanan su baskınlarının önüne geçecek.

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı! Mevduat faizi neden düşüyor? 

Son haftalarda yükselişine devam ederek, 1-3 aylık mevduatta yüzde 68,9'u bile gören faiz sınırlı da olsa düşüş gösterdi. Peki mevduat faizi neden düşüyor? İşte TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara'nın paylaşımı...

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Düşük faizli TL kredi için gereken şart...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde bırakmasına rağmen tüketici, konut ve taşıt kredisinde faizler çok yüksek. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara TL krediye düşük koşullarda erişmek için formülü verdi.

Tekirdağ'daki 78 adet iş yeri ile Edirne'deki sosyal tesis kiraya veriliyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa'da 78 adet iş yeri ile Edirne Karaağaç'taki sosyal tesis alanı kiraya veriliyor. Peki iki ildeki kiralama ihaleleri ne zaman yapılacak? 

İslam Memiş'ten son dakika açıklaması! O tarihte dolar düşecek, altın fırlayacak

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararı dün açılandı. Gelecek hafta ise FED faiz karaı açıklanacak. Kararın piyasaları etkileyeceğini belirten Memiş, doların düşeceğini altın fiyatlarının ise fırlayacağını söyledi.

Karağaçlı Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karağaçlı Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Dış Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  100  bin TL sermaye bedeli  ile Sinan Karağaçlı tarafından kuruldu.

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

TOKİ Edirne Lalapaşa 90 konut ihalesi yarın!

Edirne İli Lalapaşa İlçesi Merkez Mah. 90 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Edirne Lalapaşa 90 konut ihalesi 7 Ağustos'ta!

Edirne İli Lalapaşa İlçesi Merkez Mah. 90 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi 7 Ağustos 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ'den Edirne Lalapaşa'ya 90 yeni konut!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne Lalapaşa'da 90 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Edirne Lalapaşa kura sonucu 22.06.2020 kazananlar listesi!

TOKİ Edirne Lalapaşa kura sonucu 22.06.2020 kazananlar listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Edirne Lalapaşa kura sonucu 22.06.2020 kazananlar listesi ve TOKİ Lalapaşa kura sonuçları 2020....

TOKİ Edirne Lalapaşa kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Lalapaşa projesinde yer alan 90 adet konutun hak sahipleri bugün belli olacak.

Edirne'de kent projeleri üzerinde çalışılıyor!

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Başkanı Orkun Akman, kulüp olarak Edirne'nin tanıtımı, doğanın korunması ve farkındalık yaratma amacıyla 13 yıldır çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Edirne Alipaşa çarşısındaki kiralar meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne Alipaşa çarşısındaki işyerlerinin kiralarının arttırılması konusunu meclis gündemine taşıdı..

edirne Karağaç Tahliye Kanalı projesi Haberi

edirne Karağaç Tahliye Kanalı projesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Edirne’de yaşanan su baskınlarını ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Ana yatak üzerine rüsubat engelleyici regülatör ve Karaağaç Sulaması kapsamında yapılacak 773 m3/s kapasiteli Meriç Nehri yatağına ilave 7.027 metre uzunluğundaki Karaağaç Tahliye ve Drenaj Kanalı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından açılacak. Hem tahliye kanalı hem de taşkın koruma vazifesi yapacak olan kanal sayesinde su baskınları engellenecek. Yatırım programına 100 milyon TL keşifle teklif edilen proje için 3 ay içinde ihaleye çıkılması planlanıyor. Ayrıca Karaağaç Mahallesinde 12,5 km nehir yatağında 3.891.000 m3 temizlik yapılacak.


Geçtiğimiz Aralık ayında Edirne ziyaretinde bölgede incelemelerde bulunan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun yaşanan taşkınları bizzat yakından takip ettiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Son taşkınlarda Meriç, Arda...