06 / 05 / 2024

Edirne Kavacık osb

Edirne Kavacık osb

2016'da eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından onaylanan Edirne Uzunköprü Kavacık Köyü'nde yapılması planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi Projesi için bölge sakinleri harekete geçti. 

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbullular gözünü Bodrum'a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

İstanbul’da deprem söylentileri şehirden göçü artırdı. Şehir değiştirirken Edirne ve Kırklareli’nden sonra Bodrum’u ilk sıraya koyan İstanbullular, bölgedeki yazlıklarını da 1. evleri yaptı.

Beykoz Kavacık, Yenimahalle ve Göztepe mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Göztepe ve Yenimahalle Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Muğla'da belediyeden kiralık akaryakıt istasyonu! İhalesi 27 Temmuz'da!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Köprübaşı Mahellesi Kavacık Mevkii'nde yer alan akaryakıt istasyonu için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Özgü Namal, Kavacık'ta ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Özgü Namal eşinin vefatından sonra Kavacık'ta bahçeli bir eve taşınma kararı aldı.

Ankara Keçiören'de 17.7 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Ankara Satış Memurluğu, Ankara ili, Keçiören ilçesi, Kavacık Subayevleri Mahallesi, Geziyolu Sokak, 5474 ada 30 parselde yer alan arsayı 17 milyon 684 bin TL'ye satıyor...

Bill Gates'in Trakya'dan arazi topladığı iddialarına Bakanlık'tan yanıt!

Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nde 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı haberleri gündemde bomba etkisi yarattı. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuyu Meclis gündeminde konuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Okan Gaytancıoğlu'nun konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Kavacık'taki arsa Medipol Üniversitesi için Milli Emlak'a mı devredildi?

Kavacık'taki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 256 bin metrekarelik arsa Medipol Üniversitesi için Milli Emlak'a mı devredildi? Sözcü Gazetesi köşe yazarı Uğur Dündar anlattı...

Edirne Keşan OSB 2023'te faaliyete geçecek!

Edirne'nin Keşan ilçesinde 2023 yılında faaliyete geçmesi planlanan ve çok sayıda kişiye istihdam sunacak olan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), gıda alanında bölgenin "üretim üssü" olması amaçlanıyor.

Emlak Katılım Kavacık ve Beşyüzevler şubeleri açıldı!

Köklü geçmişinden aldığı güçle katılım finans sektöründe yeniden hayat bulan Emlak Katılım, mega kent İstanbul’da iki yeni şubesini daha açtı. 

Beykoz Belediyesi'nden kiralık iş yeri!

İstanbul İli Beykoz Belediye Başkanlığı, Beykoz Kavacık Mahallesi'nde yer alan iş yerini kiraya veriyor.

Kınık OSB'nin 2. kısmına yatırımcı ilgisi!

Ön taleple genişletilmeye çalışmalarına ilgi yüksek. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, ön talebe 19 firmanın başvurduğunu bu başvurularla OSB'nin ikinci kısmını yüzde 80'inin şimdiden dolduğunu açıkladı.

Cengiz Şimşek: Gaziantep OSB'de fabrikalar kapanmadı, yeni tesisler açıldı!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, 43 milyon 250 bin metrekare alanla Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip olduklarını söyleyerek, ''Pandemi nedeniyle kapanan fabrikamız olmadığı gibi bu süreçte yeni açılan tesislerimiz var” açıklamasında bulundu.

Edirne Kavacık osb Haberi

Edirne Kavacık osb

Sözcü gazetesinden Seda Önceler'in haberine göre, Edirne Kavacık Köyü sakinleri, köylerine yapılmak istenen Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) iptali için her yolu deniyor.  Dava açmaya hazırlanan köylüler dün toplandı. Yapılan toplantıya; CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ziraat profesörü Oğuz Bilgin, avukat Bülent Kaçar ve projenin iptali için itiraz dilekçesi veren Mehmet Günay ve köylüler katılım gösterdi.

“MEZARLIĞI BİLE YIKACAKLAR”

Kavacık köyü sakinleri; “Mezarlığı bile yıkacaklar. Oralarda bizim atalarımız, dedelerimiz, şehitlerimiz yatıyor. Biz yaşanacak bir köy istiyoruz.  Nefes alma alanımızın elimizden alınmamasını istiyoruz. OSB yapacak başka bir alan bulsunlar. Bu projenin iptal edilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

“DİLEKÇEMİZİ VERDİK SIRA DAVA AÇMAKTA”

Avukat Bülent Kaçar ise konunun hukuki boyutunu şu şekilde değerlendirdi: ” 5403 sayılı Tarım Topraklarını Koruma Kanunu ve Toplulaştırma Reform Kanunu...