27 / 04 / 2024

İstanbullular gözünü Bodrum'a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

İstanbullular gözünü Bodrum'a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

İstanbul’da deprem söylentileri şehirden göçü artırdı. Şehir değiştirirken Edirne ve Kırklareli’nden sonra Bodrum’u ilk sıraya koyan İstanbullular, bölgedeki yazlıklarını da 1. evleri yaptı.



Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yeniden gündeme gelen olası İstanbul depremi, şehirdeki emlak piyasasını da karıştırdı.

Fay hattından uzak sağlam konut arayışı fiyatları zirveye taşırken alım gücünün düşmesi sebebiyle İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa’nın ifadesiyle “Tabela fiyatları arttı işlem hacmi düştü.” 

İstanbullular gözünü Bodrum a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

Verilen detaylara göre, Türkiye İstatistik Kurumu'nun şubat ayı rakamlarında da konut satışları yüzde 18’lere varan oranda düşmüştü.

Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul’da deprem söylentileri sebebiyle şehirden göç de hızlanırken Edirne, Kırklareli gibi iller öne çıkmıştı. Fakat İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, şu anda İstanbul’dan en fazla göç alan ilin Muğla olduğunu söyledi. Paylaşılan detaylara göre, Muğla-Bodrum yaz sezonun da yaklaşmasıyla yoğun göç alırken bölgenin sadece İstanbullu değil Rus vatandaşların da ilgi odağı olduğu belirtiliyor.


Geri Dön