10 / 05 / 2024

İstanbullular gözünü Bodrum'a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

İstanbullular gözünü Bodrum'a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

İstanbul’da deprem söylentileri şehirden göçü artırdı. Şehir değiştirirken Edirne ve Kırklareli’nden sonra Bodrum’u ilk sıraya koyan İstanbullular, bölgedeki yazlıklarını da 1. evleri yaptı.



Yıllık kiralamada konulan yasal artış sınırının sezonluk kiralamalarda olmadığını dile getiren Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Genel Sekreteri Serkan Zeki Öztuncay, bu sebeple de fiyat aralığının çok değişken olduğunu 150 bin ile 5-6 milyon liraya kadar çıkabildiğini söyledi. Öztuncay’ın verdiği bilgiye göre, bölgeye talebin çok olması nedeniyle sezonluklar da boş kalmıyor hatta günlük ya da haftalık olarak kiralanıyor. Yıllık kiralanırsa da bir yılın kirası peşin alınıyor ve rakamlar 10 bin ile 20-25 bin lira arasında farklılık gösteriyor.

Muğla’da satılık da kiralık da kalmadı

Yaptığı açıklamada Muğla merkezin tamamen dolduğunu belirten Muğla Emlak Müşavirleri Meslek Odası Başkanı Ziya Ercan, fiyat yüksekliği sebebiyle satış hareketliliği da yaşanmadığını söyledi. Ziya Ercan açıklamasında “Ev soran çok ama ev yok, olanın da fiyatı oldukça yüksek. Kredi de yok. O sebeple çok fazla satış hareketliliği yaşanmıyor. Muğla'da şu anda kiralık konut sıkıntısı çok büyük. Yani kira artışından ziyade konut yok. Satılıklarda da rakamlar bir hayli yüksek. Temel sıkıntı konut üretecek arsa olmamasında” diye konuştu..

İstanbullular gözünü Bodrum a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

“Altyapı 2 milyon kişiyi kaldırmaz”

Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Genel Sekreteri Zeki Öztuncay yaptığı açıklamada sezonun gelmesi ve göçün artmasıyla Bodrum’da nüfusun 1.5-2 milyona çıkacağını dile getirerek, "Altyapı ve üst yapıda ciddi olarak sıkıntılarımız var, daha da artacak. Su, trafik problem olacak. Sıkıntılar artacak.” dedi.

Kiralıklarda çarpan aralığına dikkat

Zeki Öztuncay, Türkiye'de kira çarpanının 200-300 ay aralığında olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Bodrum’da 5 milyon liraya konut alan biri 200 aya böldüğünde 25 bin lira, 300’e böldüğünde 16-17 bin lira çıkıyor. Bu nedenle de 16-25 bin TL aralığında kiraya verebiliyorsa uygun bir yatırım. Kiralık arayanın bu çarpanı dikkate alması gerekli” dedi.

Deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? 6 Nisan 2023 deprem listesi!

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Nefes kesen son dakika deprem açıklaması! 485 fay hattı birden dirildi: 90 bin bina etkilenecek! Aman dikkat!


Geri Dön