10 / 05 / 2024

İstanbullular gözünü Bodrum'a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

İstanbullular gözünü Bodrum'a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

İstanbul’da deprem söylentileri şehirden göçü artırdı. Şehir değiştirirken Edirne ve Kırklareli’nden sonra Bodrum’u ilk sıraya koyan İstanbullular, bölgedeki yazlıklarını da 1. evleri yaptı.



Yıllık kiralamaya ev kalmadı

Dünya'dan Nurdoğan Arslan Ergün'ün haberine göre, bütün yaz aylarında Bodrum’un tam kapasite dolduğunu fakat bu sene talebin çok daha fazla olduğunu dile getiren Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Genel Sekreteri Serkan Zeki Öztuncay, Rusların önceden Alanya-Antalya bölgesini tercih ettiğini ancak artık Bodrum’a gelmeye başladıklarını söyledi. 

"Çevremize baktığımızda Ruslar’dan yoğun talep olduğu bilgisini alıyoruz. Şimdi bir yandan İstanbul’dan depremden kaçanlar öte yandan Doğu’da yaşanan deprem nedeniyle canını kurtarmak isteyenler buraya olan ilgiyi katladı." diyen Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Genel Sekreteri Serkan Zeki Öztuncay "Turizm bölgesi olması ve göçün artmasıyla nüfus 1.5-2 milyona çıkacak" diye konuştu.

Vatandaşların konutları yıllık kiralamak istediğini fakat yıllık kiraya verecek konut kalmadığını dile getiren Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Genel Sekreteri Serkan Zeki Öztuncay, mal sahiplerinin de daha çok sezonluk kiracı tercih ettiğini söyledi.

İstanbullular gözünü Bodrum a dikti! Satılık da kiralık da kalmadı!

Ev sahibi sezonluk kiracı istiyor

Kiralık veya satılık evin kalmadığı Bodrum’da dikkat çeken bir konu ise konut sahiplerinin yıllık yerine sezonluk kiracı tercih etmesi.

Açıklamasında şu an fiyatların dengesizliğine değinen Serkan Zeki Öztuncay, o sebeple sezonluk kiracıların tercih edildiğini dile getirdi. Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Genel Sekreteri Öztuncay “Yıllık kiralık sayısı o kadar azaldı ki, devletin temmuz ayı için koyduğu yüzde 25 zam sınırı da konut sahiplerini sezonluğa yönlendiriyor. İnsanlar ‘enflasyon belli değil, neden sadece yüzde 25 artışla yetineyim?’ diyor. Hal böyle olunca da yıllık kiralamaya pek yanaşmıyor buradaki mal sahipleri” dedi.


Geri Dön