23 / 07 / 2024

Kira krizi bitmiyor: 35 bin TL’lik kira 153 bin TL'ye fırladı! 

Kira krizi bitmiyor: 35 bin TL’lik kira 153 bin TL'ye fırladı! 

Eski Foça’da bulunan ve Foça Belediyesi’ne ait dükkanlara yüzde 300’den fazla kira zammı yapıldı. İşte ayrıntılar...




Foça Belediyesi Eski Foça’da belediye mülkiyetinde yer alan dükkanların kiralarına zam yaptı. Yüzde 300’ü aşan zamlar, esnafların isyan etmesine neden oldu. 

Esnaflar, ilekçelerle Foça Belediyesi’ne ‘zammı azaltın’ başvurusunda bulundu. Ayrıca, esnaflar "Biz şu an karşımızda muhatap göremiyoruz. Bu zam düşürülmezse onlarca dükkan kapatıp gitmek zorunda kalacak" dedi. 

Kira krizi bitmiyor: 35 bin TL’lik kira 153 bin TL ye fırladı! 

İz Gazete'den Batuhan Kaya'nın haberine göre; Foça Belediyesi’nden konu ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. 

İsmini vermek istemeyen bir Eski Foça esnafı yapılan devasa kira zammı ile ilgili "“Henüz işgaliyeye zam gelmedi ancak kira bedellerine geldi. Foça Belediyesi dükkanlarımıza çok büyük bir zam uyguladı. 35 bin TL’lik kira 153 bin TL'ye çıktı. Zaten 3 ay iş yapıyoruz, kışın 2-3 masayla günü bitiriyoruz. Nereden baksan 100 dükkana zam uygulandı, esnafların hepsi isyan ediyor" ifadelerini kullandı. 

Kötü giden turizm sezonunun işlerini etkilediğina ve iş yapamadıklarına dikkat çeken Eski Foça esnafı, insanların alım gücünün azaldığına, kimsenin gelip yemek yemediğine vurgu yaparak, "Kiralar arttı ve üstüne bir de elektrik ve suya zam yapıldı. E bu insanlar nasıl gelip yemek yiyecek? Yiyemiyorlar ve iş yapamıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Kira krizi bitmiyor: 35 bin TL’lik kira 153 bin TL ye fırladı! 

Belediyenin zammı karşısında onlarca esnafın dükkanını kapatacağının altını çizen esnaflar, "Ben bu dükkanı kapatırsam ne yapacağım? 9 yaşından beri Foça’dayım ve bu işe komilik ile giriş yaptım. Kapatsam nereye gideceğim, ne iş yapacağım bilmiyorum! Ben kapatmayacağım ancak belki de onlarca esnaf dükkanını kapatacak ve gidecek. Şu an Foça’da yalnızca Balık-Ekmek, Dondurma satanlar ve Simit Sarayı iş yapıyor. Başka iş yapabilen yok" bilgilerini verdi. 

Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ile bugün görüşme yapacağı ve zammın düşürülmesine ilişkin esnaf taleplerini başkana ileteceği öğrenildi. Görüşmeden çıkacak sonucu esnaflar merakla bekliyor. 

Prof. Dr. Naci Görür: Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak!

Merkez Bankası'ndan flaş dolar açıklaması... Aralık ayında...

'Emekli Halk Kart' uygulaması mı başlıyor? Uygulama nerede ve ne zaman başlayacak?


Geri Dön