01 / 05 / 2024

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, birtakım ziyaretlerde bulunmak amacıyla Konya’ya geldi.

Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Bakan Nebati, Konya Sanayi Odasında gerçekleştirilen ‘İşte Konya’ programına katıldı.

Söz konusu programda konuşma yapan Bakan Nebati, ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ ile büyümede rekorlar kırmaya devam ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

*’Tüm ülkeler, son zamanlarda ticaret savaşları ile start alan ve her geçen gün yenileri ilave edilerek artan birçok sorunla başa çıkmaya çalışıyor.

“KESİNTİSİZ SÜRÜYOR”

*Salgının, savaşın, iklim, gıda ve enerji krizlerinin peş peşe yaşandığı, her geçen gün jeopolitik gerilimlerin global resesyon risklerini beslemeyi sürdürdüğü bir süreçte biz gecikmemeden Türkiye Ekonomi Modelimizi uygulamaya başladık.

* Türkiye Ekonomi Modeli ile birlikte bu zorlu dönemde pek çok riski bertaraf edebilmemizin yanında büyümede, istihdamda, ihracatta ve turizmde tarihi rekorlar kırmayı sürdürüyoruz. Geçen sene kaydettiğimiz yüzde 5,6lık büyüme ile G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduk ve Türkiye Ekonomi Modelinin meyvelerini bu sayede toplamaya başladık.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön