28 / 04 / 2024

Bakan Nebati, deprem sonrası AFAD'a ne kadar para aktarıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, deprem sonrası AFAD'a ne kadar para aktarıldığını açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada deprem sonrasında AFAD'a 40 milyar TL'den fazla nakit aktardıklarını dile getirdi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile deprem sonrası Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Aktarılan detaylara göre, bu yıl ramazanı buruk duygularla idrak ettiklerini dile getiren Nureddin Nebati, Kahramanmaraşlı vatandaşlarla beraber toplam 14 milyon insanı doğrudan etkileyen büyük depremlerin herkesin yüreğini yaktığını belirtti.

Bakan Nebati, deprem sonrası AFAD a ne kadar para aktarıldığını açıkladı!

Bakan Nureddin Nebati, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla devletin diğer tüm kurumları gibi Bakanlık olarak ilk günden bu yana birçok adım attıklarını ve atmaya da devam ettiklerini söyledi.

Açıklamasında bu kapsamda, AFAD'a bugüne kadar 40 milyar TL'den fazla nakit aktarımı gerçekleştirdiklerini, depremzede vatandaşlara ve hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına nakdi yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Açıklamasında hane başına 10 bin TL acil yardım ödemesi yaptıklarını söyleyen Bakan Nebati, "Ayrıca hane başı 15 bin lira taşınma destek ödemesi gerçekleştirdik. Doğal Afet Sigortası kapsamında bugüne kadar yaklaşık 19,6 milyar lira hasar ödemesinde bulunduk." dedi.


Geri Dön