27 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den flaş borsa açıklaması

Bakan Nebati'den flaş borsa açıklaması

Günü yüzde 2,55 yükselişle ve yeni bir rekorla tamamlayan Borsa İstanbul için akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den flaş bir açıklama geldi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,sosyal medya hesabından ekonomiye ilişkin veriler paylaşarak yatırımcıyı yine Borsa İstanbul'a (BIST) davet etti.

Daha önce bir televizyon programında küçük yatırımcı için en güvenilir yatırımın borsa olduğunu dile getiren Nureddin Nebati, "Borsa İstanbul yerli ve yabancı yatırımcının güvenle yatırım yaptığı bir mecra haline geldi" açıklamasını yaptı.

Ağustos ayı ihracat rakamının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 artış göstererek 250,8 milyar dolar seviyesine ulaştığını kaydeden Nebati, küresel koşulların olumsuz olmasına, yurt dışı talebin zayıflamasına ve dolardaki yükselişin sürmesine rağmen ihracatın artmaya devam ettiğini söyledi. Nebati, "Türkiye Ekonomi Modelimiz sayesinde, ihracat odaklı büyümeyle ekonomimizi daha güçlü kılmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön