27 / 04 / 2024

Faiz kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru 

Faiz kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru 

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararını duyurdu. Eylül’de 75 baz puanlık faiz artışı yapan ECB, bugünkü toplantıda da 75 baz puanlık faiz artışı yaptı. Peki karar sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru...



Bugün piyasalarda tüm gözler Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararına çevrilmişti. ECB'den yapılan açıklamaya göre, refinansman operasyon faiz oranı yüzde 1,25'ten yüzde 2,00'ye yükseltildi. Faiz bu seviyeyi en son 21 Ocak 2009 tarihinde ulaşmıştı.

Avrupa Merkez Bankası bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını yüzde 0,75'ten yüzde 1,50'ye, marjinal faiz oranını yüzde 1,50'den yüzde 2,25'e çıkarttı.

Faiz kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru 

ECB açıklamasında enflasyonun çok yüksek olmaya devam ettiği ve uzun bir süre için hedefin üzerinde kalacağı söylendi. Yapılan Açıklamada, "Yönetim Konseyi, verilen görev çerçevesinde fiyat istikrarını sağlamak için tüm araçlarını ayarlamaya hazır" denildi.

Peki Avrupa Merkez Bankası sonrası euro ne kadar oldu? Euro dolar paritesi yükseldi mi, düştü mü? İşte son dakika euro kuru 27 Ekim 2022...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön