10 / 05 / 2024

Faiz kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru 

Faiz kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru 

Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası faiz kararını duyurdu. Eylül’de 75 baz puanlık faiz artışı yapan ECB, bugünkü toplantıda da 75 baz puanlık faiz artışı yaptı. Peki karar sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru...



FAİZ KARARI SONRASI EURO NE KADAR OLDU?

Avrupa'da enerji krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında artan jeopolitik risklerin etkisi ile 28 Eylül tarihinde 0,9540'ın altını görürken, euro/dolar paritesi, o tarihten bu yana kademeli de olsa yükseliş eğiliminde hareket etti.

Faiz kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru 

ECB’nin faiz kararını bekleyen euro/dolar paritesi bu gelişmelerle dün 3 haftanın ardından yeniden 1 kritik eşiğini geçti. Ancak karar sonrası parite yeniden 1'in altına düştü.

Yurt içinde ise dolar/TL kuru saat 16:24 itibariyle 18,64 seviyesinde hareket ederken, euro/TL ise 18,60 liradan işlem görüyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön