14 / 05 / 2024

edirne kent haberleri

edirne kent haberleri

Edirne'de yangın meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Edirne Salarlı köyünde İlhami Apaydın'a ait ağılda ilk belirlemelere göre elektrik kablolarından yangın çıktı. Yangında, ağılda bulunan 140 küçükbaş hayvanın telef oluğu bildirildi.

Edirne'de Atıksu arıtma tesisi için halk toplantısı düzenlenecek!

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Edirne İli Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi'nde Atıksu arıtma tesisi işletilmesi planlanmaktadır. Halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için halkın katılım toplantısı 5 Kasım 2013 tarihinde düzenlenecek...

Edirne'de kent projeleri üzerinde çalışılıyor!

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Başkanı Orkun Akman, kulüp olarak Edirne'nin tanıtımı, doğanın korunması ve farkındalık yaratma amacıyla 13 yıldır çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Edirne'de kent çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yolunda çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarına başladı.

Edirne'deki yol ve kaldırımlar yenileniyor!

Edirne’de Keşan Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğüekipleri Çamlıkent’te yol ve kaldırım çalışmalarına başladı. Ekipler, sokaklardaki taşları ve kaldırımları sökerek, yollara yeni taş döşemeye ve kaldırım yapmaya başladılar.

Edirne hızlı tren projesiyle çağ atlayacak!

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt, hızlı tren projesinin kent için önemine vurgu yaparak, "Edirnemizde hem tarihi eser sayısı fazla hem de ilimiz Avrupa'ya açılan sınır kapısıdır. Edirne'nin hızlı trenle beraber çağ atlayacağını düşünüyorum" dedi.

Edirne kent çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, orta refüjlerdeki kış mevsiminde donan, kuruyan ve bozulan bitkileri, yenileriyle değiştiriyor.

Edirne Hafızağa Konağı’nda onarım çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı’ndan aldığı proje desteği kapsamında Edirne Kent Belleği Müzesi’ne dönüştürülecek Hafızağa Konağı’ndaki onarım çalışmaları devam ediyor.

Edirne’ye Kent Müzesi yapılacak!

Edirne Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Edirne’ye ’Kent Müzesi’ kuracak. Hafızağa Konağı’na kurulacak olan Edirne Kent Belleği Müzesi için, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından verilecek hibenin imza törenini gerçekleştirildi.

Edirne Lalapaşa'ya 3 adet Kent Park yapılacak!

Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah, ilçeye 3 adet Kent Park yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Hedefin çalışmaları 2 yıl içinde bitirmek olduğunu aktardı.

Edirne'de 72 dönümlük araziye Kent Parkı kurulacak!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kent Ormanı Parkı Projesi’nde startı Edirne Halkı’yla birlikte verdi.Proje Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, Fırınlarsırtı Mevkii Toplu Konut Alanı kuzeyinde 72 dönüm alan üzerinde hayata geçirilecek.

2014'ün en iyi kent konseyi Bursa Kent Konseyi!

İstanbul merkezli Belediye Haberleri Ajansı tarafından bu yıl sekizincisi yapılan ‘Belediye Oscarları’ ve ‘Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri’ ödüllendirmesinde, Bursa Kent Konseyi ‘2014 Yılının En İyi Kent Konseyi’ seçildi.

Keşan'a kent bilgi sistemi!

Edirne'de yer alan Keşan Belediyesi tarafından uygulanması düşünülen Kent Bilgi Sistemleri ile ilgili, bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da katılım sağladı.

Edirneliler 25 Kasım Stadı'nın AVM değil yeşil alan olmasını istiyor!

Edirne Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları, 25 Kasım Stadı’ nın alışveriş merkezi değil yeşil alan olması için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ ndan destek istedi....

Edirne'deki TOKİ konutlarının ruhsatsız olduğu iddia edildi!

Edirne Kent Konseyi Başkanı Yılmaz Eren, Hadımağa Mevkiinde yapımı süren TOKİ konutlarının ruhsatsız olduğunu öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi

edirne kent haberleri Haberi

edirne kent haberleri

Uzunköprü ilçesinde bir ağılda çıkan yangında 140 küçükbaş hayvan telef oldu.


Alınan bilgiye göre, Salarlı köyünde İlhami Apaydın'a ait ağılda ilk belirlemelere göre elektrik kablolarından yangın çıktı.


Samanları tutuşturan alevler kısa sürede ağılı sararken, durumu fark eden Apaydın ve komşuları yangını söndürmeye çalıştı. Olay yerine jandarma ekipleri çevrere güvenlik önlemi alırken, 3 itfaiye ekibi, 2 kepçenin de katıldığı vee yaklaşık 3 saat süren çalışma sonunda yangın kontrol altına alındı. 


Yangında, ağılda bulunan 140 küçükbaş hayvanın telef oluğu bildirildi.


Söndürme çalışmaları sırasında Apaydın'ın da ellerinde yanıklar oluştu. 


Köy muhtarı Talip Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının elektrik kablolarından çıktığını bildirerek, durumun üzüntü verici olduğunu...