26 / 05 / 2024

Edirne nehirlerinin debisi

Edirne nehirlerinin debisi

Edirne'deki nehirlerin debisi artıyor. Kentte son günlerde aralıkla yağan kuvvetli yağışlar, havzasından da dolu gelen Edirne'de bulunan Meriç ve de Tunca nehirlerinin debilerinde artışa neden oldu.

Edirne'de köprü inşaatı ihale bekliyor!

Karaağaç Mahallesi ile Edirne merkezini bağlayan, Meriç ve Tunca nehirlerinin üzerine yapılan alternatif köprü inşaatı tamamlanmasına rağmen bağlantı yollarının yapılmaması köprünün gecikmesine sebep oldu.

Edirne Evliya Kasımpaşa Camisi yerden yükseltilerek kurtarılacak!

Edirne'de Meriç ve Tunca nehirlerinin taşkınlarıyla zarar gören Evliya Kasımpaşa Camisi, yerinde yükseltme metoduyla onarılacak. Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce onarılacak.

Meriç Nehri'nin debisi 72 saatte 3 kat arttı!

Edirne'den geçen Tunca ve Meriç nehirlerinin debilerindeki yükseliş sürüyor. Bulgaristan'daki kar yağışı ve ardından gelen sağanak nedeniyle nehirler kaynaklarından Edirne'ye debisi yükselerek geliyor.

Edirne'ye Çömlekköy Barajı inşa edilecek!

Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede 7 km tahliye kanalı açılacak. Böylece Meriç, Edirne’yi baypas edecek. Proje için 3 ay içinde ihaleye çıkılacağı belirtildi

Tunca ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgeye tahliye kanalı açılacak!

Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede 7 km tahliye kanalı açılacak. Böylece Meriç, Edirne’yi baypas edecek. Proje için 3 ay içinde ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Tunca ve Meriç nehirlerinin taşkınlığı havadan görüntülendi!

Edirne Valisi Şahin, AA muhabirinin de katıldığı incelemede Tunca ve Meriç nehirlerinin taştığı alanlarda, helikopterle incelemede bulundu. Taşkının özellikle tarım alanlarına büyük zarar verdiği görüldü.

Edirne'deki nehirlerin debisi artıyor!

Edirne'deki nehirlerin debisi artıyor. Kentte son günlerde aralıkla yağan kuvvetli yağışlar, havzasından da dolu gelen Edirne'de bulunan Meriç ve de Tunca nehirlerinin debilerinde artışa neden oldu.

Kuvvetli yağışlar Meriç ve Tunca nehirlerinin debisini artırdı!

Edirne'de son 2 gündür aralıkla yağan kuvvetli sağanak metrekareye yaklaşık 40 kilogram yağış bıraktı. Yağışlar, havzasından dolu gelen Meriç ve Tunca nehirlerinin de debilerinde artışa neden oldu...

Edirne'deki at çiftliğinde çıkan yangında 7 at telef oldu!

Edirne'deki at çiftliğinde çıkan yangında binicilik eğitiminde kullanılan 7 at telef oldu. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor...

TOKİ Edirne Keşan Beğendik'te 378 TL taksitle!

TOKİ Edirne Keşan Beğendik Toplu Konut Uygulaması kapsamında 2 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile açık satışa sunuldu

Edirne Karağaç'ta, 5 milyon TL'ye ahşap bahçeli ev satılacak!

Edirne Belediye Başkanlığı, Karaağaç mahallesinde bulunan bahçeli ahşap evi 5 milyon TL'ye satacak. Satış, 3 Temmuz Salı günü saat 14:00'de yapılacak

Mimar ve Mühendisler Grubu'ndan Edirne çıkarması!

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun şubeleşme sürecinde ülkemizin çeşitli illerine gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde 10 Haziran 2012 günü Edirne gezisi gerçekleştirildi

Edirne Belediyesi 1 milyon TL'ye satılık bahçeli gazino!

Edirne Belediyesi Başkanlığına ait olan bahçeli gazino 1 milyon TL'ye satılacak. Satış, 21 Haziran Perşembe günü saat 14:00'de olacaktır

Edirne nehirlerinin debisi Haberi

Edirne nehirlerinin debisi

Tunca ve Meriç nehirlerinin debisindeki yükseliş sürüyor. 


Kentte son günlerde aralıkla yağan kuvvetli yağışlar, havzasından da dolu gelen Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinde artışa neden oldu.


Son 24 saatte her iki nehrin debisi hızla arttı. DSİ  Bölge Müdürlüğü verilerine göre, dün sabah 27 metreküp/saniye ölçülen Tunca'nın debisi 42 metreküp/saniyeye, Meriç Nehri'nin debisi de 524 metreküp/saniyeden 916 metreküp/saniyeye ulaştı.


Taşkın için 700 metreküp/saniye seviyesinden itibaren alarm verilen Meriç Nehri'nin debisi bin 300 metreküp/saniye, Tunca Nehri ise 150 metreküp/saniye seviyesinde yatağından çıkıyor.



- "Tehlikeli bir durum söz konusu değil"



Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bölgede İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleriyle inceleme yaptı, nehirlerin debileri hakkında bilgi aldı.


Şahin, incelemesinin ardından hem Bulgaristan hem de Türkiye sınırlarındaki ölçüm istasyonlarından anlık ölçümler yapıldığını söyledi.


Şu an nehirlerle...