21 / 05 / 2024

Edirne Sarayı çalışmaları

Edirne Sarayı çalışmaları

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

Edirne Sarayı'ndaki kazı çalışmaları yeniden başlıyor!

Kazı Başkanı Prof. Dr. Özer: "TBMM Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla onlarca yıl kaderine terk edilen Edirne Sarayı'nın makus talihi kültür turizmine kazandırılarak değişmeye başlamıştır" dedi.

Keşan'da toplu konut projesi için çalışmalar başladı! 

Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan'da inşa edilecek toplu konut projeleri için çalışmalarının başladığını duyurdu. 

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Edirne Sarayı'nı ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Edirne'de kent çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi yolunda çevre düzenlemesi ve yol çalışmalarına başladı.

TOKİ Konya Sarayönü 3. etap çalışmaları başladı!

Sarayönü'ne inşa edilecek 3'ncü etap TOKİ konutlarında inşaat çalışmaları başladı. TOKİ Sarayönü'nde çevre düzenleme işi İntek Yapı tarafından inşa edilecek.

Topkapı Sarayı'nda güçlendirme çalışmaları yapılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Topkapı Sarayı'nın Bakanlığa devrinden itibaren sürekli olarak yapıların teknik tetkiklerinin yapıldığını, bu doğrultuda da proje ve uygulama çalışmaları gerçekleştirildiğini bildirdi.

Tekirdağ Saray'daki yol yapım çalışmaları tamamlandı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı ve Saray İlçelerini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

Edirne'deki tesislerde asfaltlama çalışmaları başladı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri’nde asfaltlama çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Tekirdağ Saray'da Yerleşime Uygunluk Çalışmaları tamamlandı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından Saray ilçesi Beyazköy Mahallesinde İmar Planları öncesi başlatılan Yerleşime Uygunluk Çalışmaları tamamlandı.

Enez’de yol yapım çalışmaları devam ediliyor!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Enezli üyeleri Şenol Kılıç ve Erol Açık, İl özel idare tarafından yol şube ekiplerinin, Enez’de yol yapım ve bakım kapsamında çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Edirne Sarayı çalışmaları Haberi

Edirne Sarayı çalışmaları

Edirne İl Genel Meclisi, Özel İdare binasındaki Meclis Salonu'nda 2019 yılı Kasım ayı üçüncü olağan toplantısını yaptı.

Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül toplantıda, Yeni Saray Alanı Taşınmazlarına ilişkin komisyonun hazırladığı raporu sundu.

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinin planının yapıldığı, Fatih ve Kanuni Sultan Süleyman gibi padişahlara ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Edirne Sarayı'nın köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ifade eden Mehmet Geçmiş, "Edirne Sarayı, Topkapı Sarayı'ndan daha büyük bir alana sahiptir. Sarayımız Balkan Savaşına kadar sapasağlam ayaktadır. Balkan Savaşlarında düşmanın eline geçmemesi adına dönemin komutanı tarafından cephaneyle havaya uçurulmuş. Çok büyük bir yanlıştır. Tarihi eserler dünya mirası konumundadır." dedi.

Geçmiş, sarayın ayağa kaldırılması için çalışmaların devam sürdüğünü belirtti....