29 / 04 / 2024

Edirne Sarayı müze

Edirne Sarayı müze

Edirne Sarayı'ndaki restorasyonu tamamlanan saray mutfağı (Matbah-ı amire) müze haline getirilecek. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Sarayı'nın TBMM'nin katkılarıyla ayağa kaldırıldığını söyledi.

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de gelecek yıl 12 müze daha açılacak.

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Edirne Sarayı'nda kazı çalışmaları başlıyor!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özer, saraydaki kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını bildirdi.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

Edirne Sarayı müze Haberi

Edirne Sarayı müze


Edirne Sarayı'ndaki restorasyonu tamamlanan saray mutfağı (Matbah-ı amire) müze haline getirilecek.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Sarayı'nın TBMM'nin katkılarıyla ayağa kaldırıldığını söyledi.


Saray mutfağının, o dönemde kullanılan mutfak eşyalarının sergileneceği müze haline getirileceğini belirten Şahin, şöyle konuştu:


"Saray mutfağı eşyalarının sergileneceği Saray Mutfağı Müzesi Türkiye'de bir ilk olacak. Bu müzede saray mutfaklarında kullanılan, mutfak malzemelerini içine alan eserler sergilenecek. Bu eserler bizde yeteri kadar var. Eksiklik kaldığında İstanbul'daki depolardan temin ederek ilimizin yedinci müzesini açmış olacağız."


Şahin, müzeye ilişkin çalışmaların gelecek yıl içinde tamamlanacağını ifade etti. Malzemelerin sergileneceği vitrinlerin siparişini verdiklerini, müzenin her dönem gezilmesi için doğalgaz çalışması yapacaklarını vurgulayan Şahin, "Saraçhane Köprüsü'nün de açılmasıyla sarayın içinden geçen yolu kapatacağız. Ören yeri haline gelecek. Ören yeri ilan edilmesiyle...