30 / 04 / 2024

Edirne tunca

Edirne tunca

Nehirlerin debilerinin son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı bildirildi. Şehirde Tunca ve de Meriç köprüleri girişinde biriken sular da debi yükselmesine bağlı olarak artıyor.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Vakıflar, Edirne Kasımpaşa Camisi'ni yükseltecek!

Edirne'de, Tunca Nehri kıyısında taşkınlar nedeniyle harap olan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılacak restorasyon kapsamında 3 metre yükseltilecek

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Edirne'de köprü inşaatı ihale bekliyor!

Karaağaç Mahallesi ile Edirne merkezini bağlayan, Meriç ve Tunca nehirlerinin üzerine yapılan alternatif köprü inşaatı tamamlanmasına rağmen bağlantı yollarının yapılmaması köprünün gecikmesine sebep oldu.

Edirne Evliya Kasımpaşa Camii yükseltilerek kurtarılacak!

Taşkınlar sonucu sık sık sular altında kalması nedeniyle halk arasında “Tunca’nın harap bıraktığı yadigar” olarak bilinen Edirne'deki Evliya Kasımpaşa Camii, yerden yükseltilerek kurtarılacak.

Edirne Evliya Kasımpaşa Camisi yerden yükseltilerek kurtarılacak!

Edirne'de Meriç ve Tunca nehirlerinin taşkınlarıyla zarar gören Evliya Kasımpaşa Camisi, yerinde yükseltme metoduyla onarılacak. Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce onarılacak.

Edirne Tunca Köprüsü restorasyonu tamamlandı!

' Defterdar Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü ' olan ve halk arasında Tunca Köprüsü diye bilinen köprünün yapımına 1608 yılında başlandı.

Tunca Köprüsü'ne 600 bin TL'lik aydınlatma!

Edirne'de tarihi Tunca Köprüsü, Edirne Valiliği tarafından 600 bin lira harcanarak aydınlatıldı. Açılış için mehteranlı ve havai fişekli program düzenlendi.

Tunca Köprüsü'nün aydınlatması tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü törenle aydınlatıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, köprünün aydınlatmasının ilk kez 1910 yılında yapıldığını, daha sonra ise geceleri karanlıkta kaldığını söyledi.

Tarihi Tunca Köprüsü aydınlatılacak!

Osmanlı Devleti zamanında yapılan Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü, 197 aydınlatma armatürü ile ışıl ışıl olacak.

Edirne tunca Haberi

Edirne tunca

Edirne'deki nehirlerin debilerinin son 7 yılın en yüksek seviyesine çıktığı bildirildi.


Edirne'de Meriç Nehri ile birleşen nehirlerdeki debiler, Bulgaristan'ın Kırcaali Barajı'ndan kontrollü olarak su bırakılması ve komşu ülkedeki yağışlar nedeniyle yükselme devam ediyor.


Tunca ve Meriç köprüleri girişinde biriken sular da debi yükselmesine bağlı olarak artıyor.


DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı ve DSİ ekipleri, kent merkezini taşkından koruyan yazlık ve kışlık seddelerde inceleme yaptı. 


Sabancı, incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, son ölçümlere göre üç nehrin birleştiği noktadan saniyede 1510 metreküp su geçtiğini söyledi.


Debinin 1600 metreküp/saniyeye yükseleceğini ve ardından düşeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Sabancı, "Svilengrad'da su seviyesi düşmeye başladı. Hava da yarından itibaren açılıyor. Seddelerimizdeki aşınan yerlere tahkimat yapıyoruz. Yerleşim yerlerinde herhangi bir sıkıntımız yok. Şu anki debiler 2007 yılından beri en yüksek...