05 / 05 / 2024

Edirnede 8 köye arıtma tesisi

Edirnede 8 köye arıtma tesisi

Edirne İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantısında, 2015 yılı Şubat ayı toplantısında komisyona havale edilen 2014 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Toplantıda komisyonun çalışma raporu kabul edildi.

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Kentten köye taşınanlara 435 bin TL yardım! 

Kente olan göçün artmasıyla köylerde oluşan nüfus problemin ortadan kaldırılması için hükümetler tarafından teşvik politikaları hayata geçiriliyor. Öyle ki bazı köylerde taşınanlara 435 bin TL yardım yapılıyor. 

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları 6 ayda tamamlanacak!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt'ta inşa edilen deprem konutlarının 6 ay içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Mehmet Akif Alakurt şehir hayatını bıraktı, köye yerleşti!

Şehir hayatını terk edip, köy hayatını tercih eden oyuncu Mehmet Akif Alakurt, 3 dönümlük arazisinde bağ bahçe işleriyle uğraşıyor.

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Her köye bir köy konağı inşa edilecek!

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Japonya ekonomisi 4,8 küçüldü!

Japonya ekonomisi 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 4.8 küçülerek, tarihinin ikinci büyük daralmasını yaşadı.

Kontes Alexandra Tolstoy malikaneden çıkarıldı, köy evine taşındı!

Putin’in gözdesiyken “hain” ilan edilen Rus finansçının eski eşi malikâneden çıkarılınca köye taşındı.

Assos'a sürdürülebilir köy geliyor: Nefes Assos'ta yaşam 2022'de başlayacak!

Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı (Finans Kulüp) Başkanı Dr. Önder Halisdemir, 2016 yılında Assos’da Behramkale Antik Kenti’ne bakan yerde 62 dönüm arazi satın almıştı. Arazi üzerinde, beyaz yakalılar için “köye dönüş” etkisi yaratacak bir proje hayata geçiriliyor.

Köylere dönmek isteyenlere arazi ve konut kredisi verilmeli!

TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kentlerde yaşayıp köylerine dönmek isteyenler için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Sarıbal, "Köye Dönüş teşvik edilmeli. Arazi, konut ve kredi desteği verilerek teşvik sağlanabilir" dedi.

İhya olan en zengin köye gelen herkese villa veriliyor!

Çin'in bir numaralı köyü olarak tanınan Ciangsu eyaletinde bulunan Huaxi köyü her geçen gün artan zenginliğiyle kendisine yeni kazanç kapıları açıyor.

Dolar/TL'de yükseliş devam ediyor!

Dün 8.44'ün üzerine çıkan dolar/TL, bu sabah rekor seviyelerini 8.47'ye taşıdı. Küresel piyasalar, bugünkü ABD seçimleri öncesinde iyimser seyrediyor.

Edirnede 8 köye arıtma tesisi Haberi

Edirnede 8 köye arıtma tesisi

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Genel meclisi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk ve Meclis üyelerin katıldığı toplantıda komisyonun çalışma raporu kabul edildi. 



İl Genel Meclisinde bir konuşma yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 2015 yılının yaz aylarında Edirne'nin şantiyeye döneceğini belirterek, "Edirne'de bu sene Milli Eğitimde ve yollarda çalışmalar kısa sürede başlayacak. Geçen yıl 9 milyon TL'lik yol yapılmıştı, bu sene 30 milyon TL'lik yol yapılacak. Bosnaköy yolunun yapılmasına başlandı. Bütçemizin yüzde 70'i bakanlıklardan gelmektedir. Bu sene il genelinde yirminin üzerinde okul tadilatı, 4 köyde imar çalışması ve 8 köyde arıtma tesisi yapacağız. Geçtiğimiz aylarda bir taşkın felaketi yaşadık ve alınan tedbirler nedeniyle kimsenin burnu bile kanamadı, zarar gören vatandaşlarımıza ve esnafımıza yardımlar yapılıyor. 29 Ekim'de Karaağaç Köprüsü de hizmete...