20 / 11 / 2024

efeler dükkan kirası

efeler dükkan kirası

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaya trafiğinin en yoğun yaşandığı Adnan Menderes Bulvarı'nda yer alan aynı genişlikteki doğu ve batı cepheli iki dükkan arasındaki aylık kira farkı duyanları şaşırtıyor.

Türk Kızılayı, Bahçelievler'deki iş yerini kiraya veriyor! Megakentte dükkan arayanlar dikkat! 

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Kocasinan Mahallesinde yer alan dükkanı ihale ile kiraya veriyor. Peki Bahçelievler'de yer alan dükkanın kirası ne kadar? İşte ayrıntılar...

Aydın Efeler'in konut, dükkan ve cami projesi mecliste!

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapılması planlanan konut, dükkan ve cami projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Efeler'de dükkan kiralarını güneşin yönü belirliyor!

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaya trafiğinin en yoğun yaşandığı Adnan Menderes Bulvarı'nda yer alan aynı genişlikteki doğu ve batı cepheli iki dükkan arasındaki aylık kira farkı duyanları şaşırtıyor.

Dükkan kirası nasıl hesaplanır?

Yenilenen kira döneminde kira bedeline yapılacak zam kuralları, Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Kanunen, tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline hesabında enflasyon oranları kullanılıyor. Peki, dükkan kirası nasıl hesaplanır?

Dükkan kirasını ödemeyen kiracıya ihtar!

Kiracı, kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir. İşte dükkan kirasını ödemeyen kiracıya ihtar örneği..

Dükkan kirası nasıl belirlenir?

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, kiracının ödeyeceği kira bedeli konusunda farklı hesaplamalar yapabiliyor. Peki, dükkan kirası nasıl belirlenir? Kira bedelini belirlemek için dava ne zaman ve nasıl açılır?

1950 yılında Mısır Çarşısı'nda bir dükkanın yıllık kirası 1.980 liraymış!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1950 yılında Yeni Cami Külliyesinin içerisinde yer alan Mısır Çarşısı'nda iki dükkan kiraya verilecekmiş. Dükkanların yıllık kirası elli bir altın parasına bin 980 liraya kiraya verilecekmiş.

1945 yılına Mısır Çarşısı'nda bir dükkanın yıllık kirası bin 200 liraymış!

1945 yılında Mısır Çarşısı'nda 77 numaralı dükkan İstanbul Belediyesi tarafından kiraya verilecekmiş. Bugün binlerce liranın aksine 1945 yılında senelik kirası 38 altın parasına, bin 200 liraya kiralanabiliyormuş.

1942 yılında Tahtakale'de bir dükkanın yıllık kirası 13 buçuk liraymış!

İstanbul Belediyesi'nin 1942 yılında verdiği ilanda Uzun Çarşı Caddesi'nde bir dükkan yıllık 13 buçuk liraya kiraya kiraya verilecekmiş. Bugün binlerce lira ile alınıp satılan dükkanların 1942 yılında kira değeri sadece yarım altınmış.

1941 yılında Kapalıçarşı'da bir dükkanın yıllık kirası 18 liraymış!

1461 yılında kurulan uzun müddet İstanbul'un ticaret merkezi olan, günümüzde dükkan fiyatları milyonlarla ifade edilen Kapalıçarşı'da 1941 yılında Divrik Sokak'ta bir dükkanın yıllık kirası 18 liraymış.

1939 yılında Tepebaşı Meşrutiyet Caddesi'nde bir dükkanın yıllık kirası 120 liraymış!

1939 yılında İstanbul Belediyesi tarafından verilen ilanda Topkapı'da iki evin enkazı 400 liraya satılacakmış. Aksaray'da 10 metrekare arsa 53 liraya, Meşrutiyet Caddesi'nde bir dükkan seneliği 120 liraya kiraya verilecekmiş.

1939 yılında Karaköy Caddesi'nde bir dükkan kirası yıllık bin 500 liraymış!

1939 yılında Tepebaşı Meşrutiyet Caddesi'nde dükkanların yıllık kirası 250 lirayla 278 liraya kiraya verilecekmiş. Aynı tarihte Karaköy Caddesi'nde iki dükkanın yıllık kirası ise bin 35 lirayla bin 500 liraymış.

1936 yılında Galata Karaköy Caddesi'nde bir dükkan 1.200 liraya kiraya verilecekmiş!

1936 yılında İstanbul Belediyesi tarafından verilen ilanda Karaköy Caddesi'nde yer ala bir dükkan 938 mayıs sonuna kadar bin 200 liraya kiraya verilecekmiş. Yeni halde bir odanın iki senelik kirası 240 liraymış.

efeler dükkan kirası Haberi

efeler dükkan kirası


Aydın'ın Efeler ilçesinde yaya trafiğinin en yoğun yaşandığı Adnan Menderes Bulvarı'nda yer alan aynı genişlikteki doğu ve batı cepheli iki dükkan arasındaki aylık kira farkı duyanları şaşırtıyor. Gün içinde güneşin yön değiştirmesinden dolayı bulvardaki doğu cepheli dükkan sahibi, batıya cephesi bulunan dükkan sahibinden yüzde 75 daha yüksek kira ödüyor. 


Kira farkı yaratıyor

Karşılıklı iki dükkan arasındaki kira farkının güneşten kaynaklandığını belirten emlakçı Mahmut Yörük, "Güneş sabahtan öğleye kadar bulvarın batısına öğleden sonra ise doğusuna vuruyor. Öğleden sonra çalışanların mesaisi sona eriyor. Hava da bu saatlerde serinlediği için evde olan insanlar dışarı çıkmayı tercih ediyor. Bu saatlerde bulvarın doğu cepheli dükkanlarının bulunduğu yönde yaya trafiği artıyor. Dolayısıyla alışveriş de daha çok oluyor. Bu yüzden doğu cepheli dükkanların kirası daha yüksek" dedi.


Yeni...